Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TASAM'DAN GELECEK VİZYONU
TASAM'DAN GELECEK VİZYONU
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin ‘Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi’, ‘makro’ süreç ve ‘stratejik lokomotif sektörler’ sürecinin ardından ‘değerler inşası’ kapsamındaki ‘Medeniyet İnşası-Türkiye Vizyonu’ çalışmaları ile devam ediyor.
2 Mayıs 2015, 07:12
 
 
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (TASAM) sekiz yıldır sürdürdüğü ‘Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi’, ‘makro’ süreç ve ‘stratejik lokomotif sektörler’ sürecinin ardından ‘değerler inşası’ kapsamındaki ‘Medeniyet İnşası-Türkiye Vizyonu’ çalışmaları ile devam ediyor.
 
Proje kapsamında ‘Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler’ temalı Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu 5. Çalıştayı 30 Nisan Perşembe günü eğitimci ve akademisyenlerin katılımıyla İstanbul’da yapıldı. Koordinasyonunu TASAM Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Toy’un yaptığı toplantının oturum başkanlığını Prof. Dr. Sedat Aybar, raportörlüğünü ise Yrd. Doç. Dr. Muharrem Hilmi Özev yürüttüğü çalıştay Dosso Dossi Hotels Downtown’da gerçekleştirildi.
 
Ülkeyi geleceğe nitelikli insan kaynağı taşıyacak
 
Çalıştayda yaptığı konuşmada, geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek yeni kuşakların yetiştirilmesinde birinci derecede etkisi olan sahadaki eğitimcilerin ve eğitim-öğretim çalışan akademisyenlerin 2023 Vizyonu’nda çok önemli ve ikame edilemez bir yeri olduğunun altını çizen TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, köklerinden gelen değerlerle bezenmiş nitelikli insan kaynağına sahip ülkelerin ancak geleceğe güvenle bakabileceğini hatırlattı.
 
‘Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi’nin bir düşünce ve sivil toplum kuruluşu olan TASAM’ın inisiyatifi ve Cumhurbaşkanlığı himayeleri ile başladığını, ilgili önemli kurumların önerileriyle içeriğinin zenginleşerek ‘Makro Çerçeve’, ‘Stratejik Lokomotif Sektörler’ ve ‘Değerler İnşası’ olmak üzere üç temel başlığa ayrıldığını aktaran Şensoy, projeye resmi internet sitesi ‘tsv2023.org’ adresinden ulaşılabildiğini, Akil Kişiler Kurulu, Bilim Kurulu ve yaklaşık 300 kişiden oluşan sektör uzmanları ve akademisyenleri ile projede akademik yetkinliğin en üst düzeyde gözetildiğini belirtti.
 
Kasımda kongre düzenlenecek
 
Politik dehayı destekleyen unsurların ekonomik ve askeri güç olduğunu, politik deha olarak ortaya konulan fikirlerin iç ve dış kapasite inşasıyla desteklenmediğinde bir süre sonra bunların zaafa dönüşüp eldekileri de riske atacak bir ortam oluşturabildiğinin altını çizen başkan Şensoy hayatın her alanında, kazanılan güç ve refahı yönetecek bir kurumsal alt yapıya ihtiyaç duyulduğunu, değerler inşası/ihyası olmadan da sürdürülebilirliğin pek mümkün görünmediğini söyledi.
 
Projede son evre olarak ‘Medeniyet İnşası - Türkiye Vizyonu Referans Değerler, Kurumlar ve Kişiler’ ana başlığı ile ‘değerler inşası’ çalışmalarının planlandığını söyleyen Süleyman Şensoy, bu kapsamda farklı paydaşlarla dört çalıştay ve iki hazırlık toplantısı gerçekleştirerek sonuçlarını rapor olarak yayınladıklarını, kaydetti.
 
Sanat camiası ile yapılacak son çalıştayın ardından da Kasım 2015’de projenin kongresini düzenleyeceklerini dile getiren TASAM Başkanı Şensoy; “Bu aşamada Anadolu merkezli medeniyet birikiminin tarihsel temellerini ve öz niteliklerini ortaya koyarak, Türkiye ile dünyanın geleceğine dair yeni bir medeniyet perspektifine stratejik katkı sağlanması öngörülmüştür. Genetik olarak büyük düşünmeyi, büyük konuşmayı çok seviyoruz ama bunun altını doldurma noktasında, yani kapasitenin inşası noktasında da ciddi kurumsal eksikliklerimiz var. Bu yüzden değerler inşası olmadan gelen refah ve gücün yozlaşma getireceği ön kabulünden hareketle, çalışmalarda ülkenin medeniyet değerlerinin güncel yorumları ve ülkenin bu yorumlarla kurumsal temsil yeteneği geliştirmesi temel odak noktası olarak kabul edilmektedir” dedi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR