Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARANLIK OYUNA SON VERİLMELİ
KARANLIK OYUNA SON VERİLMELİ
Son günlerdeki karanlık saldırılara bir itiraz da TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu'ndan geldi.
6 Haziran 2015, 22:04

 

Son günlerdeki karanlık saldırılara bir itiraz da TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu'ndan geldi.

BU KARANLIK "OY"UNU KABUL ETMİYORUZ!

Demokratik ve özgür bir ülkede, devletin tüm kurumlarıyla toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede olması, adaletin kesintisiz ve koşulsuz varlığı, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, seçimlerin güvenliği, partilerin propaganda serbestliği gibi unsurlar vazgeçilmezdir. 

Oysa ki ülkemizde bir süredir yaşanan süreç  giderek daha endişe verici bir hal almıştır. Otoriterleşme, basına uygulanan kısıtlamalar ve tehditler, halkın haber alma hakkına ilişkin sansürlemeler, devlet kurumlarının tarafsızlığını yitirmesi, devlet görevlilerinin kullandığı ötekileştirici nefret dilinin olağan hale gelmesi, adalet sisteminin adilliğini yitirmesi, dünyanın en yüksek seçim barajının uygulanması bir yana seçimlerin güvenliğine ilişkin toplumdaki haklı kaygılar, ülkemizin üzerinde, karanlık bir sisin çöktüğünü gösteriyor.

Anti demokratik statüyü korumak isteyen bir takım karanlık odaklar, Adana ve Mersin‘de seçim bürolarına bombalı paketler göndermiş; önce Bingöl‘de, iki gün önce Erzurum‘da dün de Diyarbakır‘da büyük provokasyonlar planlamıştır. Seçim çalışmalarının başından bu yana yaşanan can kayıplarının yanı sıra onlarca, yüzlerce yaralı yurttaşımız vardır.

Toplumun demokratik taleplerini iletmelerinin bir yöntemi olan seçimlerin meşruiyetini gölgeleyen bu şiddet olaylarını kınıyor ve meşruiyetin, siyasal partilerin eşit imkanlarla seçim sürecini yaşamalarından, fikirlerin eşit koşullarda topluma sunulmasından ve vatandaşların güvenli ve şeffaf bir ortamda özgür vicdanları ile oylarını kullanabilmelerinden geçtiğini belirtiyoruz. Seçimin demokratik, adaletli ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesinin devletin sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve olayların arkasındaki karanlık güçlerin ivedilikle ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

Yarın tüm yurtta vatandaşlarımız oy kullanacak. Barışa, demokratik ve özgür bir topluma olan inancımızla halkımızın seçiminin, kamplaşmalara, kutuplaşmalara son vereceğini, ülkemizde adalet ve hukukun egemen kılınacağını, karanlık odakların dağıtılacağını, suçluların hesap vereceğini,  halktan yana şeffaf ve açık bir yönetime kavuşacağımızı umuyoruz.

 TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR