Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YIKILDI YIKILACAK
YIKILDI YIKILACAK
Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde sel nedeniyle bir kısmı çöken Korubükü Köprüsü'nden her gün turist taşıyan safari cipleri geçiyor.
23 Haziran 2015, 13:25

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde sel nedeniyle bir kısmı çöken Korubükü Köprüsü'nden her gün turist taşıyan safari cipleri geçiyor.

Mahalle sakinleri turistlerin hayatının tehlikeye atıldığını belirtirken, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, geçişe kapatılan köprünün yeniden trafiğe açıldığından haberi olmadığını söyledi.

Seydikemer'de geçen 14 Ocak'ta etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Saklıkent Kanyonu'ndan Karaçay'a akan su seviyesinde yükselme meydana geldi.Debisi artan su, Karaçay üzerine kurulu Seydikemer'e bağlı Korubükü Mahallesi'yle Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kınık Mahallesi'ni birbirine bağlayan Korubükü Köprüsü'nün ayaklarında aşınmaya neden oldu.image

Saklıkent Kanyonu'na 7 kilometre mesafedeki, 70 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki köprünün üç ayağı sel nedeniyle yıkıldı. Köprünün 30 metrelik kısmında 3 metrelik çökme meydana geldi. Ayaklarını sabitleyen zemin duvarları suyla sürüklenen köprü, iş makinesiyle girişlerine kum dökülerek araçların geçişine kapatıldı.

Nisan ayının ortalarında ise Karaçay'daki su seviyesi azalınca, köprünün çöken kısmına vatandaşlarca dolgu için kum döküldü. Çöken kısma meyil verilerek tekrar trafiğe açılan köprüden çevre sakinlerinin yanında her gün turist taşıyan safari cipleri de geçmeye başladı.

TURİSTLERİN HAYATI HİÇE SAYILIYOR

Yaz sezonunun başlamasıyla Fethiye'den Seydikemer'e düzenlenen cip safarilere katılan turistler Saklıkent'i gezdikten sonra çamur banyosu için Korubükü Mahallesi'ne geliyor. Her biri 10 turist taşıyan safari cipleri, Antalya istikametinden yıkılma tehlikesi bulunan köprüye giriyor. Köprü ayakları altındaki aşınmayı dikkate almayan cip sürücüleri, korkusuzca karşıya geçiyor.

Çamur banyosunun ardından cipler aynı köprüden geçerek geri dönüyor. Cipler köprünün çöken bölümünden geçerken turistlerden çığlık sesleri yükseliyor. Köprüden geçenler safari cipleriyle de sınırlı kalmıyor.Seydikemer'den Antalya istikametine gidecek kamyon sürücüleriyle çevre sakinleri de araçlarıyla yolu 10 kilometre kısaltan köprüden geçmeyi tercih ediyor.

EN FAZLA CİPLER KULLANIYOR'

Köprüden otomobiliyle geçen Kadıköy sakinlerinden Mehmet Temel Aytan, köprünün çökmeden sonra kapatıldığını ancak dolgu yapılarak yeniden trafiğe açıldığını söyledi.Günlük 50- 60 safari cipinin köprüden geçtiğini anlatan Aytan, "Bu köprüyü en fazla cip safariler kullanıyor. Burada bir safari cipine bir şey olsa turizmimize çok büyük darbe vurur. Köprüye yeniden bir ayak atılarak tamir edilmesi gerek. Bu yol Muğla'yı Antalya'ya bağlıyor" dedi.

image

CAN KAYBI OLABİLİR'

Korubükü Mahallesi sakinlerinden Mehmet Emin Kahraman, köprünün en kısa sürede tamir edilmesi gerektiğini, yapılmazsa can kaybı olabileceğini kaydetti. Köprüden turist ciplerinin geçtiğini vurgulayan Kahraman, "Köylümüz en kısa zamanda köprünün yeniden yapılmasını istiyor.Seydikemer Belediyesi sorumluluğu Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne atıyor, büyükşehir de Seydikemer'e. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yarısını onaracağını duyduk. Seçim geçti bir gelişme olmadı" diye konuştu.

KÖPRÜ KAPATILMALI'

Köprünün bir an önce kapatılması gerektiğinin altını çizen Kahraman, "Şu anda orada en küçük bir kaza olsa sorumlusu kaymakamdır. Kaymakamın gelip köprüyü yaptırması ya da kapatması gerekir. En küçük bir sel veya şiddetli yağmurda o köprü tamamen gider" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM: YENİ ÖĞRENDİM

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ise 2001 yılında yapılan köprünün, bu yıl Ocak ayında yaşanan doğal afet sonucu yıkıldığını söyledi. Vatandaşın köprü üzerine dolgu yapıp geçtiğini yeni öğrendiğini kaydeden Kaymakam Köken, şöyle dedi:"Vatandaşlarımızın bu konuda bulduğu çözümün çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Jandarma ilçe trafik ekiplerimiz olay yerine intikal edecek. Son 1 yıldır 'Yol kimin' sorunuyla karşılaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyemiz yolları paylaştı, ancak bununla ilgili bize resmi bir harita henüz gelmedi. Yolun kime ait olduğunu tespit edip gerekli tedbirleri alacağız. Bu şekilde trafiğe açılmasının uygun olmayacağını tahmin ediyorum. Büyük bir ihtimalle trafiğe kapanacak. Vatandaşımızın güvenliği önceliklidir."

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR