Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU KADAR DA OLMAZ
BU KADAR DA OLMAZ
Trabzon Valiliği,  Ogene deresi üzerinde kurulması planlanan Esentepe HES projesi için 2010 yılında “ÇED gerekli değildir” kararı verdi. Verilen karar üzerine BAHSER Enerji Elektrik isimli şirket projeyi hayata geçirmeye karar verdi.
25 Haziran 2015, 14:30

 

TRABZON Çaykara ilçesi Solaklı Vadisi Ogene Deresi üzerinde bir HES projesi yapılması planlanıyor. Esentepe HES projesi için mahkeme kararıyla keşif yapıldı. Ancak, dikkat çekici bir durumun yaşandığı ortaya çıktı. Şirket, keşif heyetine projede yer olmayan farkı bir bölgeyi HES bölgesi olarak gösterdi. Köknar köylüleri de keşif heyetine “HES istemiyoruz” itirazında bulundu.

Trabzon Valiliği,  Ogene deresi üzerinde kurulması planlanan Esentepe HES projesi için 2010 yılında “ÇED gerekli değildir” kararı verdi. Verilen karar üzerine BAHSER Enerji Elektrik isimli şirket projeyi hayata geçirmeye karar verdi. Köknar Köyü sakinleri, kurulması planlanan HES için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının çevre hukukuna uygun olmadığı gerekçesiyle Trabzon İdare Mahkemesine dava açtı. Dava dilekçesinde, Valiliğin kararının iptali ve yürürlüğünün durdurulması talep edildi. 
FARKLI BİR YER GÖSTERİLDİ 
Mahkeme heyeti bugün HES’in yapılacağı Köknar köyünde keşfe gitti. Köylülerin Avukatı Gülşen Uzuner, şirketin projeden olmayan bir yerde heyetin keşfe götürüldüğünü iddia ederek, itirazda bulundu. Avukat Uzuner, “Söz konusu şirket tarafından projeden gösterilen ve bakanlığın ÇED gerekli değildir kararı verdiği projeden farklı bir proje keşif heyetine gösterildi. Heyet yanlış yönlendirilmeye çalışıldı” dedi.  
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI 
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan keşif sırasında köylüler, kendi yörelerinde HES istemediklerin heyete bildirerek, “Buraya kurulacak HES bütün yaşam alanlarımızı yok edecektir. Biz buraya HES Yapılmasına izin vermeyeceğiz.  Söz konusu HES hayata geçtiği takdirde soluk alamayacak hale geleceğiz” dediler. 

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR