Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞIN SAĞOLSUN ŞAMPİYON
BAŞIN SAĞOLSUN ŞAMPİYON
Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun 2 ay önce beyin kanaması geçiren ve uzun süredir İstanbul'da özel bir hastanede tedavi altında olan 4 aylık oğlu Hamza, bugün hayatını kaybetti.
27 Temmuz 2015, 07:39

 

Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun 2 ay önce beyin kanaması geçiren ve uzun süredir İstanbul'da özel bir hastanede tedavi altında olan 4 aylık oğlu Hamza, bugün hayatını kaybetti.

Milli motosikletçi Sofuoğlu ve ailesi Hamza'nın ölümüyle yıkıldı.



Minik Hamza'nın
cenazesi akşam saatlerinde özel araçla toprağa verilmek üzere Sakarya'nın Akyazı ilçesine getirildi. Hamza'nın tabutunu cenaze namazının kılınacağı Gazi Süleymanpaşa Camii'ne Kenan Sofuoğlu taşıdı.Kenan Sofuoğlu 4 aylık oğlunun tabutunu kendisi taşıdı.

Cenaze törenine
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve Sofuoğlu'nun yakınları katıldı. Kenan Sofuoğlu, cenaze namazının kılındığı sırada gözyaşlarına boğuldu. 4 aylıkken hayata gözlerini yuman Hamza Sofuoğlu'nun cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Akyazı Aile Kabristanlığı'na götürüldü. Oğlunu toprağa vermek için mezarlığa Kenan Sofuoğlu'nun eşi Julia Looman da katıldı. Hamza, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Sofuoğlu cenaze namazı sırasında gözyaşlarına boğuldu.



ŞAMPİYONUN ACI KADERİ

2002 yılında kardeşi Bahattin Sofuoğlu, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

2008 yılında diğer kardeşi Sinan Sofuoğlu Körfez Pisti’ndeki antrenmanda geçirdiği kazada hayatını yitirdi.

2011’de babası İrfan Basri Sofuoğlu’nu kanserden kaybetti.

Ve 2015’te beyin kanaması geçiren 4 aylık oğlu Hamza Sofuoğlu’nu yitirdi.



OĞLU İÇİN DUA İSTEMİŞTİ

Baba
Kenan Sofuoğlu, oğlunun sağlık durumuyla ilgili son bilgiyi sosyal medya hesabından vermiş. Hamza'nın elini öperken çektirdiği fotoğrafı da paylaşan Sofuoğlu, "Hamza'nın son durumunda çok şükür kötüye gidiş yok, fakat umutla beklediğimiz solunumu hala yok ve uyanamıyor dualarınızı bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.Sofuoğlu'nun paylaştığı bu fotoğraf sosyal medyayı üzüntüye boğmuştu



KENAN SOFUOĞLU KİMDİR?


Kenan Sofuoğlu, 25 Temmuz 1983 tarihinde Adapazarı Akyazı’da doğmuştur. Aslen Trabzon’ludur. Motor tamircisi olan İrfan Sofuoğlu babasının dört çocuğunun üçüncüsüdür. Abilerinin adı Bahattin ve Sinan’dır. Ailecek motor yarışçılarıdır. Anneleri Nuray Sofuoğlu’dur. Bir kız kardeşi vardır.

1996 yılında Türkiye şampiyonasında yarışan ağabeyi Bahattin’i izleyerek motor sporları ile tanışmış, 2000 yılında abisi Sinan’ın bir yarışta ayağını kırması ile boş kalan motorunda, 16 yaşında özel izin ile yarışlara katılmaya başlamıştır. Ağabeyi Sinan’ın motoruyla yaptığı bu ilk drag yarışını kazanmıştır.

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde Adapazarı’ndaki evleri depremin başlamasından 10 saniye sonra yıkıldı. Sofuoğlu kardeşler apartmanlarında yaşamını yitiren 15 kişiden daha şanslı idiler ve göçük altından sağ kurtarıldılar.

2000 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası B Grubu birinciliğini elde etti.


Kenan Sofuoğlu, 2001 yılında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası, Superstok 600cc A sınıfı üçüncüsü oldu. (Yarışın birincisi ağabeyi Sinan Sofuoğlu, ikincisi de diğer ağabeyi Bahattin Sofuoğlu’dur) 2001 Balkan Motosiklet Pist Şampiyonası’nda ilk üç sırayı yine ağabeyleri Sinan Sofuoğlu ve Bahattin Sofuoğlu ile paylaşarak ikinci oldu.

Sofuoğlu kardeşler bderken, 2002 senesinde maddi durumlarının yetersizliği, sponsor bulmakta güçlük çekmeleri nedeni ile içlerinden (sadece birinin) Kenan kardeşlerinin Avrupa’daki yarışlara katılmasına karar vermişlerdir.

Kenan Sofuoğlu, 2002 yılında Almanya’ya giderek oraya yerleşmiş, aynı yıl Yamaha-Cup yarışını kazanmıştır. Yarışma sonunda en büyük destekçisi olan ağabeyi Bahattin 2002 yılında bir trafik kazasında ölmüştür. Kenan Sofuoğlu abisi Bahattin Sofuoğlu’nun ismini uluslararası yarışlarda kaskında taşımaktadır.

2002 yılında Almanya Hannover’de, sonra Braunschweig’de, 2003’ten 2005’e kadar Düsseldorf’ta ve geçen yıl Hollanda’nın Zwolle kentinde yaşadı.

2003 sezonunda Supersport-IDM’de 2. Oldu. 2004 sezonunda Fim Superstock 1000 Cup şampiyona üçüncüsü olmuştur.

2005 Superstock-1000 şampiyonluğunu hedef seçmiştir. İlk iki yarışı kazanmasına rağmen yaptığı bir kaza sonucu bileğini kırması sebebiyle İtalya Misano’daki yarışa katılamamış, sezonu 2. olarak tamamlamıştır.

2006 senesinde Supersport-WM’ye başlarken sponsorluk sorunları yüzünden Yamaha Almanya takımından ayrılmak zorunda kalmıştır. Ancak son anda İsviçre’de yaşayan, ismi gizli tutulan bir Türk işadamının sponsorluk sağlamasıyla Ten Kate’nin Honda takımına katılmıştır. Supersport WM’de 2006 sezonunu 3. olarak tamamlamıştır.

2007 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu’nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyon olmuştur.

Ağabeyi Sinan Sofuoğlu 9 Mayıs 2008 günü Kocaeli Körfez Pisti’nde geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.

2010 Supersport Dünya Şampiyonluğu’nda birinci oldu. 2010 Techomag CIP ile anlaştı. 2010 Moto 2′de Portekiz ve İspanya yarışlarına katılmıştır. 2010 Yine Moto 2′de yarışan ilk Türk motosikletçidir. 2011 Babası İrfan Sofuoğlu vefat etti.

2011 Moto 2 sezonunu 59 puanla 17. sırada tamamladı.

2012 SüperSport Dünya klasmanında 183 puanla şampiyon oldu. Bununla birlikte üçüncü dünya şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Kenir belgesel film yapılarak NTV Spor’da gösterilmiştir.

Genç sporculara yardımcı olmak için Adapazarı Akyazı’da dünya standartlarında bir pist yaptı. Bu işe gönül verdiğinde tek bir kelime yabancı dil bilmeyen Kenan, artık iyi derecede İngilizce ve biraz Almanca bilen uluslararası bir sporcu.

15 Eylül 2013 tarihinde Intercity İstanbul Park’da yapılan Supersport Dünya Şampiyonası’nın 11. yarışını, MAHİ Racing Team İndia takımının pilotu
Kenan Sofuoğlu kazandı. Kenan Sofuoğlu
, 2013 sezonunda Phillip Island, Imola ve Silverstone pistlerinin ardından 4. kez birincilik aldı.                             


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR