Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAMİ KAPATAN VALİ GÜNDEMİ UNUTTURUYOR MU?
CAMİ KAPATAN VALİ GÜNDEMİ UNUTTURUYOR MU?
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın 36 yıllık Hüda Rabbim Camii'ni, 'İsrail Uşağı yetiştiriyor, hain yetiştiriyor" diyerek kapatmasına sert çıktı. Işık, valinin oğluyla ilgili ortaya atılan iddiaları unutturmak için bu sözleri söylemiş olabileceğini ifade etti.
7 Ağustos 2015, 14:54

 

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın 36 yıllık Hüda Rabbim Camii'ni, 'İsrail Uşağı yetiştiriyor, hain yetiştiriyor" diyerek kapatmasına sert çıktı. Işık, valinin oğluyla ilgili ortaya atılan iddiaları unutturmak için bu sözleri söylemiş olabileceğini ifade etti.

image

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, ilin valisinin son 2,5 yıla yakın görev süresi içerisinde 3 konuda ulusal medyaya haber kaynağı olduğunu ifade ederek, "Bunlardan birincisi ve ilki ilimizde kamu arazilerinin bir vakfa bağışlanmasıyla ilgili görüşmeleri ve tape kayıtları internet medyasında kamuoyuyla paylaşılınca ortaya çıkmıştır. İkinci önemli haber yine bir ay kadar önce, ilimizin valisinin ve ona benzer bazı bürokrat çocuklarının sınavsız kamu kurumlarına memur olarak atanmasıyla ilgili olmuştur." diye konuştu.
 
 
"VALİNİN 'İSRAİL AJANI' İFADESİ KÜTAHYALILARA HAKARETTİR"
 
Milletvekili Alim Işık, üçüncü olayın, en önemlisi olarak düşündüğü ve üzücü olarak dile getirdiği cami kapatılması olayı olduğunu söyledi. Işık, “Üçüncü konu da, üzücü olanı da bu hafta içerisinde ilimizdeki caminin kapatılmasıyla ilgili konudur. Asıl önemli olan yine bir ibadet ortamında, cami içerisinde, ilimizi ziyarete gelen bir sayın bakana bir hemşehrimizin bu sıkıntıyı, caminin kapatılması konusunu dile getirdiği anda, ilimizin valisinin hemen konuya girerek orada ‘İsrail ajanı’ yetiştirildiği yönündeki beyanıdır. Bu, tüm Kütahyalılara yapılmış çok önemli bir haksızlık ve hakaret niteliğindedir. Söz konusu ibadethane yaklaşık 35 yıllık bir mekandır. Bu 35 yıllık geçmişin 20 yıldan fazlası AKP belediye başkanlarının idare ettiği döneme rastlamaktadır.”
 
"KAPATILAN YER MÜFTÜLÜĞE AİT HÜDA RABBİM CAMİSİDİR"
 
“Biz cami değil yurt kapattık” şeklinde söylentilere de cevap veren Milletvekili Işık, basın toplantısına gelmeden önce müftüden bilgi aldığını belirterek, şunları kaydetti: "Hüda Rabbim Camisi Kütahya Müftülüğü izniyle açılmış, imam kadrosu olan 35 yıllık bir ibadethane. Kapatılan cami -ki buraya gelmeden önce sayın Kütahya il müftümüzden de resmi bilgi alarak geldim- burası müftülük izniyle açılmış ve uzun yıllardır Kütahyalı hemşehrilerimin ibadetlerini yerine getirdiği bir mekan olarak devam ederken, son bir ayda kapatılma durumuna gidilmiş. Bu durumda olanKütahya'da olan başka hangi binalar var? Bunlar içerisinde aynı şekilde ibadethane olarak kullanılan yerler var mı? Varsa bunlar da aynı akibeti mi bekleyeceklerdir. Sayın Vali'nin belirttiği gibi ise orada İsrail ajanı yetiştiriliyor ise bugüne kadar bu ibadethanede ibadetini yerine getiren ya da o binaya girip çıkan kaç Kütahyalı hemşehrim İsrail ajanı olarak yetişmiştir? Bunlar nerelerde ikamet etmektedirler? Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesi, bu İsrail ajanı olarak tanımladıkları kişilere neler yapmışlar? Bunlar hakkında hangi işlemleri yapmışlardır? “ 
 
"AKP KENDİSİNDEN OLMAYAN HERKESE PARALELCİ YAFTASI VURUYOR"
 
MHP Kütahya Miletvekili Alim Işık, şöyle devam etti: “Eğer böyle bir şey yok da sadece son dönemde AKP hükümetlerinin bir hesaplaşma alanı olarak belirledikleri ve kendilerinden olmayan herkesi adeta bir paralelci yaftasıyla yaftalayarak onun üzerine gitme konusunda hükümetin bir talimatını sayın vali yerine getiriyorsa, yine bunu da açıkça Kütahyalılarla paylaşmak durumundadır. İsrail ajanlığı prim yapıyor, böyle bir dönemde sıkışan İsrail ajanlığına sığınarak kendini kurtarıyor düşüncesinden hareketle, hükümetin gözüne daha da girerek özetle bir ay önce valinin evladıyla ilgili ulusal medyaya haber olan konu üzerine Sayın Vali sıkışmış, bu konuyu unutturmak için bilerek böyle bir iddiada mı bulunmuştur? Bunların tamamının Kütahyalı hemşehrilerime açıklanması gerektiğini düşünüyoruz. EğerKütahya Belediyesi, Kütahya'nın merkezinde bulunan tüm buna benzer ruhsatı olmayan, oturma izni bulunmayan binalarla ilgili bir hesaplaşma dönemine girdiyse bunu açıkça beyan etmesi lazım. O yurdun bulunduğu ve ibadethanenin bulunduğu mahalledeki komşu binalardan başlamak üzere, o binaların tamamının yıkılması gerektiğini de kamuoyuyla paylaşmaları gerekiyor.” 
(CİHAN)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR