Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARTVİN'DE SEL FELAKETİ
ARTVİN'DE SEL FELAKETİ
Uluslararası haber ajansları Reuters ve AFP de Artvin'deki sel felaketini, abonelerine son dakika bilgisi olarak geçti. Reuters, "Ağır yağmur altındaki Hopa’da iki bina çöktü. Kentte mertekare başına 255 kilogram yağmur yağdı. Artvin Valisi: Artvin'de sel nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise kayıp dedi.
24 Ağustos 2015, 16:39

 

Artvin Valisi: Artvin'de sel nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise kayıp dedi.

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan ise son 50 yılın en büyük sel felaketi şeklinde açıklama yaptı.

image

İlçenin Sundura Mahallesi selden en fazla etkilenen yer olduğu 4 katlı bir evin çöktüğü çok sayıda kişinin de mahsur kaldığı belirtilirken AFAD, İl Özel İdaresi ve Hopa Belediyesi ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalıştığı öğrenildi. 

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, ilçede yaşanan sel olayı ile ilgili mahsur kalan insanlara ulaşmaya çalıştıklarını hasarın büyük olduğunu ifade etti. Gelen ilk bilgilere göre çöken binada bulunan 7 kişi hayatını kaybederken, iki kişinin kayıp olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Hopa’da gece geç saatlerde başlayan yağmur sabah saatleriyle birlikte etkisini arttırırken Hopa Deresi ve Sundura Dereleri taştı. Şehrin ana yolları ile Hopa-Arhavi karayolu tamamen ilçenin bir çok köyü ile de bağlantısı kesildi.

 Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, "Son 50 yılın en büyük sel felaketi" şeklinde açıklama yaptı.
image

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Bu arada sel felaketinde hayatını kaybeden 7 kişiden 3'ünün isimleri belli oldu. O isimler; Sabri Acıbadem, Emniyet Gedik ve Ünsal Gedik.
 

TEHLİKE BİTMEDİ

Bu arada meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Karadeniz'in üzerinde tekrar oluşan yoğun bulut, Sinop'tan Artvin'e kadar olan tüm bölgeyi etkileyecek. Sinop, Ordu, Samsun, Giresun bölgesinde çok kuvvetli yağış olasılığı var.

Uzmanlar özellikle Rize'lileri çok kuvvetli yağış olabileceği konusunda uyardı. Çok etkili bir türbülans olduğunu bildiren uzmanlar, bu türbülansın ve yağışların, helikopterlerin kalkışını ve haraketlerini bile engelleyebileceğini belirtiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinin, yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın etkisi altına gireceği belirtildi.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımdaki aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

image

REUTERS VE AFP 'SON DAKİKA' OLARAK SERVİS ETTİ

 

Uluslararası haber ajansları Reuters ve AFP de Artvin'deki sel felaketini, abonelerine son dakika bilgisi olarak geçti. Reuters, "Ağır yağmur altındaki Hopa’da iki bina çöktü. Kentte mertekare başına 255 kilogram yağmur yağdı. 7 kişi ölürken bir çocuğun kayıp olduğu bildirildi" derken, AFP ise "En az sekiz kişi Artvin’deki sel felaketinde hayatını yitirdi. Televizyon görüntülerinde facianın büyüklüğü anlaşıldı" ifadelerini kullandı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR