Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LİSANS İPTALİ İÇİN BAŞVURU
LİSANS İPTALİ İÇİN BAŞVURU
TBB Başkanı Feyzioğlu, 7 televizyon kanalına hukuksuz sansür uygulayan platformlar hakkında RTÜK’ün uyarısının gereğinin yapılmasını istedi. 'Sansürü kaldırmadığında bu iş lisans iptaline gider” uyarısı yaptı
18 Ekim 2015, 16:49

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBBMetin Feyzioğlu, 7 televizyon kanalını sansürleyen, Anayasa ve kanunlara aykırı şekilde vatandaşların iletişim özgürlüğünü engelleyen platform işletmecilerini uyardı.

Feyzioğlu, Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayınları Kanunu’nun “Platform işletmecileri medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara tarafsızlık ve hakkâniyet ölçülerinde, makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermek zorundadır” hükmünü hatırlattı.

SİYASİ TALİMATLA ÇIKARILDI

 Platform işletmecilerinin televizyon kanallarının sahibi olan şirketler arasında ayrımcılık yapamayacağını vurgulayan Feyzioğlu, “Kanallara uygulanan yasağınseçimle ilgili olduğu çok açık. Tek sesli medya isteyen iktidar, farklı görüşleri dillendirenlere yasak uyguluyor.

7 Haziran öncesi de bu kanallara RTÜK üzerinden astronomik cezalar yağdırıldığını biliyoruz. Şimdi de savcılık bahanesini kullanarak yayından kaldırıyorlar. Televizyon kanalları, iktidardan gelen bir telkin, tavsiye belki de talimat üzerine platformlardan çıkarıldı” dedi.

ŞARTLARI İHLAL EDİYORLAR

TV kanallarına yaptırım yetkisi olan RTÜK'ün platformlara da yaptırım yetkisi olduğunu hatırlatan Feyzioğlu şunları söyledi: "Nitekim ‘Bu ihlali kaldır' diye uyarı yazısı yazdı. Hizmet sağlayıcısı kuruluşlara bir an önce çok büyük maddi zararlara, lisans iptaline gidecek yaptırımlara uğramadan kanunun gereğini yapmalarını öneriyorum.

Sansürü kaldırmadığında bu iş lisans iptaline gider. Çünkü lisans alırken yayıncı platform işletmecileri bütün medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara karşı eşit mesafede duracaklarını, ayrımcılık yapmayacaklarını, hakkaniyetten ayrılmayacaklarını taahhüt ediyorlar. Lisans alırken ki taahhüde uymazlarsa lisans almanın şartını ihlal etmiş olurlar."

KAMU HİZMETİ EŞİT VERİLMELİ

Televizyon kanallarının yayınını sağlayan platform işletmelerinin kamu hizmeti sunduğunu vurgulayan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Tivibu, Digiturk veTürksat gibi işletmeciler 'İstediğime izin veririm istediğime izin vermem' diye yaklaşamaz.
Kamu hizmeti veriyor olmasaydılar, temel ilkelerini kanun belirlemezdi. Örneğin; kanun bir insanın evine müdahale edip 'Oturma odasını şuraya koyacaksın, nevresimin şu renk olacak' diyemez. Çünkü tamamen özel hayat. Ama burada basınla, haberleşme hürriyetiyle ilgili bir kamu hizmeti var. Bu kamu hizmetinin herkese eşit şekilde sunulması gerekiyor” değerlendirmesi yaptı.




 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR