Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIRŞEHİR LİSTESİNİ KİMLER YAPTI ?
KIRŞEHİR LİSTESİNİ KİMLER YAPTI ?
8 Eylül'deki teröre tepki yürüşünün ardından Kırşehir'de meydana gelen olaylar sırasında Gül Kitabevi ile Diyarbakır Tatlıcısı gibi işyerlerine yapılan saldırının yeni görüntüleriyle birlikte, olayların boyutu da ortaya çıktı.
23 Ekim 2015, 15:26

 

8 Eylül'deki teröre tepki yürüşünün ardından Kırşehir'de meydana gelen olaylar sırasında Gül Kitabevi ile Diyarbakır Tatlıcısı gibi işyerlerine yapılan saldırının yeni görüntüleriyle birlikte, olayların boyutu da ortaya çıktı.

7 saat süren saldırılarda saldırganların daha önce belirledikleri işyerlerine tek tek saldırıp yaktıkları iddia edildi. Saldırgan grup işyerlerini ateşe verirken, birçok yerde polislerin de olduğu görüldü. Ancak polislerin göstericilere müdahale etmek yerine ikna çabaları dikkat çekti.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Olayların merkezinde dehşetli saatleri yaşayan mağdurlar, "Göstericiler, farklı cadde ve sokaktaki işyerlerimize ellerindeki listeye göe saldırdı. 7 saat süren saldırılar neden önlenemedi? Biri bize bunun cevabını versin" diye isyan etti.image

5 ARKADAŞ ÖLÜMÜ BEKLEDİK

Diyarbakır Tatlı Salonu'nda çalışan Sezai Öztürk, 5 arkadaşıyla saldırı anında işyerindeydi: "Ön kapıdan saldırdılar. Arka kapıdan kaçmak istedik. O sıra arkadan da bir grup saldırdı. Camları kırmaya başladılar, korkup bodruma kaçtık. ‘Bizi kurtarın' diye eşi dostu aradık. Sonra valiye ulaşmışlar, polis gelip bizi çıkardı. O sıra saldırılar devam ediyordu. İçerde öleceğimizi düşündük, yakınlarımızı arayıp helalik istedik. Polis bizi çıkarttıktan 10 dakika sonra işyeri yakıldı. Yoksa ya canlı canlı yanacaktık ya da dumandan zehirlenecektik. Bizi gelip işyerinden çıkaran polis ne hikmetse işyerinin yakılmasını önleyemiyor."

AKLIMA MADIMAK GELDİ

Gül Kitabevi'nin sahibi Sait Akıllı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Canlı canlı yakmak istediler, benimle birlikte 4 kişi daha vardı. Üst katta kaçtık, dumanlar arasından arka tarafa geçtik. 2. kattan atlayıp kurtulduk. Bilinçli olarak ellerinde molotoflarla direk yakmaya gelmişler. Aklıma Madımak geldi. Bunu canlı olarak yaşadık, korktuk. Korkumuz devletin bir şey yapmaması. Olaylar 7 saat sürüyor, önlenemiyor. Organize iş. Liste yapıp tek tek sokakları dolaşarak işyerlerini yakıyorlar. Hedef Kürt kökenlilerdi. Benim Yozgatlı olduğumu herkes bilir. Siyasi görüşüm nedeniyle işyerimi hedef seçtiler."

image

KARAKOLA 70 METREYİZ

Hüseyin Beydoğan, üçüncü kuşaktan esnaf. Kentte vali dahil üst düzey bürokratların çoğunun alışveriş yaptığını söylediği Çöl Pazarı adlı giyim mağazası, karakola 70 metre uzaklıkta. O geceyi anlatırken hâlâ korku içinde: "Bize saldırı olmadan önce saat 19.00 gibi bir arkadaş aradı, ‘Listede sizin de işyerinizin ismi var, saldırı olacak' dedi. Polise haber verdim. Polis ‘Gereken yapılıyor, merak etmeyin' dedi. Ne olur ne olmaz diyerek işyerini kapattık ve dışarı çıktık. 10 dakika sonra işyerine saldırdılar. O sırada kapıda bir grup polis de var. Sadece seyrediyor. Gereken yapıldı ve işyerimiz yakıldı. Eğer işyerini kapatmasaydık canlı canlı bizi de yakacaklardı."


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR