Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TARIK TOROS : GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
TARIK TOROS : GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
İpek Medya Grubu'na atanan kayyum heyetinin tuhaf icraatları sürüyor.  28 Ekim'de Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'u görevden aldığını ilan eden kayyum dün de izne çıkması için kâğıt imzalatmak istedi.
1 Kasım 2015, 10:04

 

İpek Medya Grubu'na atanan kayyum heyetinin tuhaf icraatları sürüyor.  28 Ekim'de Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros'u görevden aldığını ilan eden kayyum dün de izne çıkması için kâğıt imzalatmak istedi.

Skandalı kamuoyuna duyuran Toros, izne çıkmayacağını, görevinin başında olduğunu söyledi.image

İpek Medya Grubu'na hukuksuz şekilde atanan kayyum heyetinin Bugün TV'deki hukuksuzlukları devam ediyor. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros önce kayyum tarafından hukuken geçerliliği olmayan bir yazıyla işten atıldı, dün ise zorunlu izne çıkarıldığı söylendi. Baskından 3 gün sonra işyerine gelen Toros, polis zoruyla dışarı çıkarıldı. Burada bir açıklama yapan ünlü televizyoncu kayyumların yöneticisi olduğu televizyonun marka değerine büyük zarar verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz çarşamba günü gazetecilere ve tepki için toplanan vatandaşlara biber gazı sıkan ve kapıyı kırarak İpek Medya binasına giren polis, Tarık Toros'u ana kumanda masasından zorla çıkarmıştı. Dün saat 15:30 sularında eşi Banu Toros ile Bugün TV binasına gelen Tarık Toros'u kapıda polisler durdurdu.

Ancak daha sonra çalışanların polise yaptığı baskısıyla içeri girmesine izin verildi. Odasında bir açıklama yapan Genel Yayın Yönetmeni, “Olay günü polisler görevimden alındığım yazılan bir kağıt verdi. Altında ise beş tane kayyumun imzası var ama karar nosu ve tarih yok. Kayyum atanmasıyla oluşan yönetim kurulunun ticaret sicil gazetesinde yayınlanması ve yemine ederek göreve başlaması gerekiyor. Bunlar yapılmadığı için yetkisiz kimselerin kimseyi işten çıkarmaya hakkı yok.” dedi.

İŞİMİZİN BAŞINDA DURMAMIZI İSTEMİYORLAR

Tarık Toros açıklama yaparken kayyum olarak atanan Fatih İçin, odaya gelerek bir kağıt uzattı. Toros, zorunlu izne çıkarıldığını gösteren kağıdı şerh düşerek iade etti ve avukatı İbrahim Kumaş ile birlikte işe geldiğine dair bir tutanak tuttu.

Ardından odaya giren bir polis amiri, kayyum tarafından izne gönderildiği gerekçesi ile Toros'u zorla dışarı çıkardı. Dışarıda basın mensuplarına konuşan Tarık Toros şunları söyledi: “Bizim işimizin başında durmamızı istemiyorlar. İşimizin başındayız. Kanalım zarar ediyor. 4 gün oldu kapalı. Haber kanalında belgesel yayınlanıyor. Marka değeri, ekonomik değeri hızla aşağıya gidiyor. Kayyum heyeti bu değeri korumak ve üzerine çıkarmakla görevli. Hangi kurumda polis zoruyla izne çıkarılan kişi kapının önüne konuyor? Olumsuz durumlara sebebiyet vermemek adına zorunlu bir biçimde, polis gücüyle, sağımda solumda devletin polisleri olduğu biçimde makam odamdan, haber merkezinden ve son olarak İpek Medya binasından çıkartıldım. Asla mukavemet etmedim. Biz hukukun içinde çözüm arıyoruz.”

Polisten gazetecilere hakaret ve yumruk

Tarık Toros'un polis tarafından dışarı çıkarılması sırasında tartışma ve gerginlik yaşandı. Bir Polis memuru, basın mensuplarına ‘senin mülkün mü burası?' diye sordu. Cihan Haber Ajansı muhabiri ise polise ‘senin mülkün mü?' karşılığını verdi. Polisin ‘Ben yasayla geldim buraya' demesi üzerine Cihan muhabiri de basın kartını göstererek ‘Ben de yasayla geldim. Bunu bana devlet verdi.” dedi. Tuhaf sorularına devam eden polis bu kez, “Bununla beraber benim evime gelebilir misin?” diye sordu. Bunun üzerine Cihan muhabiri, “Burası senin evin mi?” karşılığını verdi. Tartışmaların sürdüğü sırada bir başka polis ise muhabire yumruk attı ve hakaret etti. Diğer polislerin araya girmesiyle söz konusu polis uzaklaştırıldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR