Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUSTAFA KOÇ İLE SON VEDA
MUSTAFA KOÇ İLE SON VEDA
Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı.Ani ölümü ile Tün Türkiye'yi sarsan sevenlerini yasa boğan Mustafa Koç'un son yolculuğuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu geniş bir kesim tarafından Tabutu Osmanlı Sancağı'na sarılarak uğurlandı.
24 Ocak 2016, 18:04

 

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı.

21 Ocak’ta geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 56 yaşındaki Koç için sabah saatlerinde Nakkaştepe’deki Koç Holding binasında basına kapalı tören düzenlendi.Törenin ardından Koç’un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisine götürüldü.

Musalla taşına konulan naaşın başında yerel kıyafetleriyle Ankaralı efeler nöbet tuttu. Törenin düzenlendiği caminin çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılırken camiye girişler polis ekiplerinin araması ve x-ray cihazından geçişle sağlandı.

Ankaralı olan Mustafa Koç için Ankaralı Seğmenler tabutun yanında nöbet tuttu.

TABUTA OSMANLI SANCAĞI
Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlanıyor. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı.

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn.

"Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir." 

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından tanınmış birçok isim katıldı.

Koç Holding'de düzenlenen törende katılım oldukça yoğun oldu.

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne götürüldü.

Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenin ardından Mustafa Koç'un cenazesi son yolcuğuna uğurlanacağı camiye kardeşi Ali Koç ve sevenlerinin omuzları üzerinde getirildi.

DEDESİYLE YAN YANA

Mustafa Koç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, toprağa verileceği Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirildi. Koç'un cenaze namazına katılamayan yüzlerce kişi mezarlığa geldi. Kalabalık nedeniyle Koç'un tabutu güçlükle mezarına ulaştırıldı. Dualar eşleğinde toprağa verilen Koç için mezar çevresinde toplanan yüzlerce kişi dua etti. Koç ailesi ve yakınları mezarlıktan ayrıldıktan sonra vatandaşlar mezar başında dua etmek için sıraya girdi. Törene, Koç ailesinin yanı sıra iş, siyaset, sanat dünyasından çok sayıda kişiyle vatandaşlar katıldı. 

DENİZLİ'DEN TOPRAK GETİRDİ

Cenaze için Denizli'den geldiğini söyleyen bir kişi, defin sırasında getirdiği toprağı mezara serpmek istedi. Ancak güvenlik görevlileri kalabalık nedeniyle buna izin vermedi. Vatandaş kalabalık dağıldıktan sonra toprağı mezara serpebildi.

SAATLERCE DUA İÇİN BEKLEDİLER

Kalabalık nedeniyle cenazeye gelen vatandaşlar mezarlığa ulaşamadı. Koç ailesinin kabristanı etrafında toplanan kalabalık Mustafa Koç'un mezarı başında dua etmek için saatlerce bekledi. Sıraya girdikten sonra mezara ulaşanlar Mustafa Koç'un ruhu için dua etti.


Koç, dualarla dedesi merhum Vehbi Koç'un yanıbaşında toprağa verilirken aile üyeleri ve ailenin yakınları kabristanın içerisindeki boşluklarda Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi. 

Mustafa Koç, Zincirlikuyu’daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR