Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TECAVÜZ ZİHNİYETİNE PROTESTO
TECAVÜZ ZİHNİYETİNE PROTESTO
Türkiye bir kez daha tecavüzcü şoku yaşıyor.Bağdat cadesi sapığı Cengiz A. darp ettiği genç kızı evinin 80 metre yakınındaki bir apartmanın bahçesine götürdü, tecavüz etti.Birçok yerde ''tecavüzcü zihniyet ''protesto edildi.Tecavüz zihniyetine bir tepki eylemide Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve CHP ilçe Başkanı Erhan Bozan'ın katılımı ile gerçekleşti
28 Ocak 2016, 14:19
 
İstanbul Bağdat Caddesi'nde, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki genç kıza tecavüz eden zanlı Cengiz.A gözaltına alındı fakat olay kadar tecavüzcüyü destekler ,kadını suçlar şekildeki açıklamalar adeta infial yarattı.
 
Kadına şiddet, taciz ve tecavüz 10 yılda yüzde 1400 kat artarken saldırganı koruyan, tecavüze uğrayan, psikolojik travma yaşayan, intihara kadar sürükleyen ağır depresyon yaşayan, mağdur olan kadınlar için ise "Orada ne işi vardı", "Kuyruk salladı" gibi kadını aşağılayan söylemler de arttı
 
2009 da erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından başı kesilerek çöpe atılan  Münevver Karabulut için dönemin İstanbul Emniyet müdürü Celalettin Cerrah 18 yaşında katledilen Münevver'in ailesine “Kızlarına sahip çıkmışlar mı , o saatte erkek arkadaşında ne işi vardı, takip etselermiş kızlarını” diye Karabulut ailesini suçlamıştı. Özgecan için süslenip geziyordu diyenler oldu.Mardin'de 2011 yılında 13 yaşında, şehrin en itibarlı ! 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'nin bu işi 'rızasıyla yaptığı' yolundaki yerel mahkeme kararına yargıtayın da onay verme kararı yürekleri  bir kez daha yakmıştı. Ülkemizde kadına karşı işlenen suçlar maalesef toplumda çok destek görmüyor.
 
İstisna kısıtlı eylemler gerçekleşmekte ve bu yeterli etkiyi göstermemekte.
 
Bıçaklı Bağdat caddesi sapığının yukarıdaki olayları hatırladığımızda , sapık ruhuna caniliği ilave etmediğine şükrediyoruz , ama aşşağıdaki TVİT maalesef bu ruh halinin temsilcisi olan şahıs tarafından Bağdat caddesi sapığına destek için yazmış , belkide az yapmışsın diyordur.
 
image
 
Birçok yerde ''tecavüzcü zihniyet ''protesto edildi.
 
Tecavüz zihniyetine bir tepki eylemide Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve CHP ilçe Başkanı Erhan Bozan'ın katılımı ile gerçekleşti 
 
image
 
 Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile CHP  Avcılar ilçe Başkanı Erhan Bozan ve CHP üyeleri ile  Cumartesi gecesi saat 03.00'te istanbuylun kafeteryaları ile ünlü Kadıköy Bağdat caddesi'nde evine giderken bıçaklı sapık Cengiz A. tarafından tecavüze uğraması olayını ve peşinden yapılan açıklamaları protesto etti.
 
Avcılar Havuzlu Meydanı’nda olayın gerçekleştiği saat 03.00’da toplanan, aralarında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın da bulunduğu kalabalık gurup tecavüz olayının gerçekleştiği “Saat 03.00 bizde sokaktayız. Her yerde, her saatte, her koşulda insanlık suçlarına karşıyız” yazılı pankart açtı.
 
image
 
Olaya tepki gösteren bir açıklama yapan CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan yaşanan olayın insanlığı zedelediğini belirterek, “Saat 03.00. 2 gün önce tam bu saatlerde, İstanbul’un lüks sayılabilecek bir semtimde, bir kadınımıza bir saldırıda bulunuldu. Bu halkımızı derinden üzdü. Ancak bu saldırıya gösterilen tepkiler bizi daha da üzdü. ‘Saat 03.00’te senin orada ne işin vardı?’ sorusunu soranlar toplumumuzu derinden üzmüştür. Asıl sorunda belki budur. Kadınımıza sokakları, hayatı dar eden, zindan eden bu anlayıştır” dedi.
 
O TEPKİLER SALDIRI KADAR ÜZÜCÜ
 
Tecavüz olayına tepki gösteren Erhan Bozan, “Atatürk’ün uzun yıllar önce adeta bahşettiği bir hak olan kadın-erkek eşitliğini yaşamış, buna gönülden inanmış, uygar Türk ulusunun vatandaşları olarak böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Türkiye’de kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla eşit koşullarda yaşamak istiyoruz. Bu eşitliği bozmak isteyecek, kadınımızı ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürecek, haklarını kısıtlayacak hiçbir uygulamayı kabul etmiyoruz. Biz bu geriye gidişi, bu kötüye gidişi asla kabul etmiyoruz. Halkımıza, ulusumuza bunu yakıştıramıyoruz’ şeklinde konuştu.
 
                           image
 
KİMSE ŞU SAATTE SOKAĞA ÇIKAMASSIN DİYEMEZ.
 
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet eşitlik üzerine kurulmuştur. En önemli özelliği kadın ile erkeğin eşit olmasıdır. İnsan hakları temellerinden bakıldığında bir cinse ‘Sen şu saatler arasında sokağa çıkamazsın’ denemez.
 
DİREN DİREN ÖZGÜRLEŞ
 
 Bu temel insan haklarına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine aykırıdır. O nedenle de her iki cinste özgürce, istediği ve ihtiyaç duyduğu zaman sokaklarda ve alanlarda olacaktır, olmalıdır ve hakkıdır” dedi. “Diren, diren, özgürleş” şeklinde slogan atan Avcılar'lı CHP’liler yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı 
 
image
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR