Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O GAZETECİYİ IŞİD ÖLDÜRMÜŞ
O GAZETECİYİ IŞİD ÖLDÜRMÜŞ
Gaziantep’de vurulan ÖSO’ya yakın Suriyeli gazeteci Muhammed Zahar Alşurgat tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, saldırıyı IŞİD üstlendi.
12 Nisan 2016, 17:17

 

Gaziantep’de 3 gün önce sokakta yürürken ensesinden vurulan 36 yaşındaki Suriyeli gazeteci Muhammed Zahar Alşurgat, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gaziantep’teki 25 Aralık Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde 3 gündür tedavi gören Suriyeli gazeteci bugün saat 16:00 sularında hayatını kaybetti.

 

ÖSO saflarına katılan ve uzun süre ülkesi Suriye’de Ebubekir Tugayı adlı birliğin komutanlığını da yaptığı öğrenilen  Alşurgat, 10 ay önce Gaziantep’e yerleşmişti.

 

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORDU

 

Gaziantep’te gazetecilik yapan Alshurgat, IŞİD aleyhine yayınlar yapan ÖSO yanlısı HalepToday TV’de çalışıyordu. Alshurgat, IŞİD aleyhine haber yaptığı gerekçesiyle ölüm tehditleri almıştı. Öte yandan IŞİD, resmi haber ajansı Amak’ta yaptığı açıklama ile saldırıyı üstlendi. IŞİD, Alshurgat’ı kendileri aleyhine haber yaptığı için vurduklarını açıkladı.

 

IŞİD, geçen yıl aralık ayında da ’Alhita’ isimli dergiyi çıkaran ve IŞİD’in yaptığı katliamlara ilişkin belgeseller çeken 37 yaşındaki Naji Jerf’i caddede yürürken başından tabancayla vurarak öldürmüştü.

 

IŞİD, ÖSO’ya yakın 2 Suriyeli gazeteciyi de Şanlıurfa’da öldürmüştü. Türkiye’de yaptığı saldırıları şimdiye kadar pek üstlenmeyen IŞİD’in Gaziantep’teki saldırıyı kısa sürede üstlenmesi dikkat çekerken, örgütün hedefinde başka gazetecilerin de olduğu belirtiliyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR