Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EDİRNE'YE NEDEN VALİ ATANMIYOR ?
EDİRNE'YE NEDEN VALİ ATANMIYOR ?
Edirne’de 19 ay görev yapan her icraatı ve konuşması tartışılan , olay olan şehirde neredeyse istenmeyen adam ilan edilen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in yerine 4 aydır atama yapılamadı.
19 Nisan 2016, 12:38

 

Edirne’ye 23 Mayıs 2014 tarihinde vali olarak atanan Şahin, 19 ay görev yaptıktan sonra 25 Aralık 2015 günü, 65 yaş sınırı nedeniyle emekli oldu. Edirne Valiliğine 4 aydır, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç vekalet ediyor.

CHP Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu iline 4 aydır neden vali atanmadığını sordu ve “Vekalet görevini 4 aydır vali yardımcısı yürütüyor. Yetki boşluğu var” dedi. Yerine bir türlü atama yapılamayan Edirne Valisi Şahin valilik döneminde şu icraatlara imza atmıştı:

FOTO:DHA – Vali Şahin, TEM’de Suriyeli mültecilerle namaz kılmıştı.

TEM’DE NAMAZ: Yunanistan’a geçmek isteyen Suriyelileri durdurmak için TEM otoyolunda asfalt üzerinde namaz kıldı.image

KOMUTANA ALTIN:Sınırı aşmak için gelen Suriyelilerin geri göndermedeki başarılı çalışmaları nedeniyle Emniyet Müdürü Adnan Erdoğan ile İl Alay Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan’ın yakalarına altın takarak ödüllendirdi.

ETEK BOYU:Dursun Ali Şahin Türkiye gündemine etek boyu ile de girdi. Kız öğrencilerin törenlerde giymesi gereken etek boyuyla ilgili bir genelge yayınladı

ZENCİ OLAYI: 23 Nisan törenlerinde yüzü siyaha boyanmış Afrikalı bir çocuğu temsil eden 19 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Atakan Zıpçık’ı tuvalete gönderip yüzünü yıkattı. “Irkçılık’ olarak değerlendirilir diye endişe ettim’’ dedi.

PARASINI VEREYİM: Gazetecilere  ‘’Olumsuz haber yazmayın. Kötü bir şey görseniz de kol kırılır yen içinde kalır. Yazınca 300-500 lira alıyorsun, yazma o parayı ben sana vereyim’’ dedi.

19 MAYIS: 19 Mayıs törenlerinde yapılan gösterilerin kaldırılmasını önerdi: “Bu dönemler artık geçti. Çocukları robot gibi kullanmak hoş değil.” dedi.

OBEZİTE: Asansör, tuz ve şekeri yasakladı ve “Obeziteyle mücadele ediyorum. Bundan böyle şehirdeki bütün asansörlerin ilk üç durağı iptal edilecek. Lokantalardan tuzluğu kaldırdım. Çayın yanında şeker de bir adet olacak’’ dedi.

SÜT İÇEN GÜZELLEŞİR: Vali Şahin, Okul Sütü Programı için Şükrüpaşa İlkokulu’na gitti. ’’Süt içen güzelleşir, çocuklukta süt içilirse Allah sonuna kadar güzel götürür” dedi ve tahtaya, Osmanlıca “Sağlık için süt için, Dursun Ali Şahin” yazdı.

FOTO:DHA – Eski Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in Roman Mehter Takımı kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

MEHTER TAKIMI: Kentteki Romanlardan mehter takımı kurdu. Romanlar, solfej derslerine başladı. Mehter takımı üyeleri, tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda da nota eğitim aldı.

YALAK YAPTIRDI: 13 köyde büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için yalak yaptırdı. ‘Ben hayvanları çok seviyorum’ diyerek yalak açılışı yaptı

Deniz Ayhan


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR