Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KİLİS YİNE IŞİD ROKETLERİ İLE VURULDU
KİLİS YİNE IŞİD ROKETLERİ İLE VURULDU
Kilis kent merkezine saat 19:00'da 3 roket mermisi düştü. İki kişi yaşamını yitirdi, dört kişi yaralandı.
22 Nisan 2016, 21:42

 

Kilis kent merkezine saat 19.00 sıralarında Suriye’nin Bab bölgesinden ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisi daha düştü. Yerleşim alanına düşen mermiler infilak ederken, patlamalarda 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenen 2′si sabah, 3′ü akşam saatlerinde 5 Katyuşa roketatar mermisi, Kilis kent merkezinde boş arazi ile yerleşim alanlarına isabet etti. Akşam saatlerinde düşen roket mermilerinden 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Bazı ev, işyeri ve araçların da hasar gördüğü olayın ardından Türkiye tarafından roketlerin atıldığı bölge ateş altına alındı.

Foto: SÖZCÜ

Suriye’nin Bab bölgesinden sabah saatlerinde düşen roketatar mermilerinden ölen ve yaralanan olmadı. Akşam saatlerinde ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisi, Kilis’in Yavuz Sultan Selim ve Mehmet Rıfat Kazancıoğlu mahallelerine düştü. Roketlerden biri boş araziye, diğer ikisi ise yerleşim alanlarının bulunduğu noktalara düşerek patladı. Patlama sırasında sokaklarda bulunan 6 kişi, şarapnel parçalarının vücutlarının çeşitli yerlerine saplanması sonucu yaralandı.

Kilis’te 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bugünkü patlamalarla birlikte Suriye’den ateşlenen roketlerden yaşamını yitirenlerin sayısı 14′e yükseldi.

Foto: SÖZCÜ whatsApp

 2 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık görevlileri, yaralıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne taşırken, güvenlik güçleri bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Abdullah Kaçar ile Hatice Evren yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

 

Bazı ev, işyeri ve araçların da zarar gördüğü roketlerin düştüğü bölgelerde inceleme yapan ekipler, şarapnel parçalarını topladı. Roket mermilerinin atıldığı IŞİD denetimindeki Bab bölgesi, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR