Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİLERE ÖZEL SAĞLIK MERKEZLERİ
SURİYELİLERE ÖZEL SAĞLIK MERKEZLERİ
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, mevcut hastane ve aile sağlığı merkezlerininTürkiye nüfusuna göre planlandığını, ancak gelen Suriyeli misafirler nedeniyle bu hastanelerin kapasitelerinin yetersiz kaldığını kaydetti.
28 Nisan 2016, 10:16

 

SAĞLIK Bakanlığı, hastanelerde oluşan yoğunluk nedeniyle Suriyeli nüfusu 20 bini geçen Kilis, Antep, Hatay, Urfa, Maraş, İstanbul, Ankara şehirlerde Göçmen Sağlığı Merkezi kuracak.

Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) benzeyecek olan bu merkezlerde sadece Suriyeli doktor ve hemşireler çalışacak. Hastalar, bu merkezlerden hastanelere sevk edilecek. Bakanlık gerekirse sadece Suriyeli vatandaşların gideceği hastaneler de kuracak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, mevcut hastane ve aile sağlığı merkezlerininTürkiye nüfusuna göre planlandığını, ancak gelen Suriyeli misafirler nedeniyle bu hastanelerin kapasitelerinin yetersiz kaldığını kaydetti. Vatandaş mağduriyetini önlemek için çalışma başlattıklarını ifade eden Gümüş Hürriyet’e şunları söyledi:

40’IN ÜZERİNDE MERKEZ KURULACAK

“Kilis’teki nüfusun bir katı kadar da Suriyeli var. Özellikle Kilis, Antep, Maraş, Urfa gibi şehirlerde sıkıntının farkındayız. Bu nedenle Bakanlık olarak Suriyeli nüfusu 20 bini geçen illere Göçmen Sağlığı Merkezi kurma kararı aldık. İlk planlamalara göre 40’ın üzerinde merkez kurulacak. Buradan sevk edilen hastalar hastanelere gidecekler. Böylece hastanelere başvuru sayısı azalacak. Hatta gerekli yerlere sadece Suriyeli misafirlerin gideceği küçük hastaneler de düşünüyoruz.

550 SURİYELİ DOKTOR GÖREV YAPACAK

Bu merkezlerde ve hastanelerde çalıştırılmak üzere 550 Suriyeli doktor ve 300 Suriyeli hemşirenin yetkinliğini değerlendiriyoruz. Yetkin olduklarına karar verirsek görevlendireceğiz. Sonuçta Arapça bilmeleri bizim için önemli bir artı.”

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR