Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'NİN TAKİP ETMESİ GEREKEN DAVA.
TÜRKİYE'NİN TAKİP ETMESİ GEREKEN  DAVA.
Yurtdışında faal olan terör örgütünün üyesi" suçlamasıyla PKK'nın üst düzey sorumlusu Bedrettin Kavak’ın davası Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başladı.Hamburg eyaleti Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer, davanın siyasi nedenlerle açıldığına işaret ederek PKK yasağının kaldırılmasını talep etti.
6 Mayıs 2016, 20:46
 
Yurtdışında faal olan terör örgütünün üyesi" suçlamasıyla PKK'nın üst düzey sorumlusu Bedrettin Kavak’ın davası Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başladı.Hamburg eyaleti Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer, davanın siyasi nedenlerle açıldığına işaret ederek PKK yasağının kaldırılmasını talep etti.
 
TÜRKİYE'NİN YAKINDAN TAKİP ETMESİ GEREKEN BİR DAVA..
 
Alman medyası, Almanya’da 2000 yılında yürürlüğe giren Alman Ceza Kanunun 129. maddesi kapsamında ‘yurtdışında faal olan terör örgütünün üyesi’ suçlamasıyla PKK'nın üst düzey sorumlusu  Bedrettin Kavak’ın davası Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başladı.
 
Ali kod adlı 2012-2013 yılları arasında Almanya'nın güneyinde yaşamını sürdüren Bedrettin Kavak, 2015 yılına kadar olan süre içinde PKK için bağış toplamak ve propaganda yapmak ile suçlanıyor.
 
Hamburg eyaleti Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer, davanın siyasi nedenlerle açıldığına işaret ederek PKK yasağının kaldırılmasını talep etti.
 
Almanya Federal Savcısı Dr. Kaiser‘in sunduğu iddianamede, Kavak’ın 2012 yılından itibaren Almanya’nın Güney, Kuzey ve Orta sahası ile İskandinavya’da PKK yöneticisi olarak faaliyet yürüttüğü öne sürülüyor.
 
Kavak’ın avukatları Alexander Kienzle ve Frank Jasenski davanın durdurulması ve Kavak’ın serbest bırakılmasını talep ettiler. Jasenski, PKK’nın insani değerler için mücadele verdiği, bundan dolayı Almanya Adalet Bakanlığı tarafından verilen soruşturma iznin kendisi yasa dışı olduğunu savunurken, Kienzle dosyanın eksik olduğuna işaret etti. Avukatlar ayrıca telefon kayıtlarını Almancaya çeviren tercümanın tarafsız olmadığını belirttiler.
 
Almanya'da terör örgütü PKK'ya yönelik önemli adımlar atılıyor.
 
Almanya'da terör örgütü PKK'ya yönelik önemli adımlar atılıyor. Almanya'da ceza kanununda yapılan değişiklikten sonra, Almanya dışında olsalar bile, 'terör örgütü' olarak kabul edilen örgütlerin üyelerine, örgüte yardım ve yataklık yapanlara yargı yolu açılmıştı. Hamburg ve Düsseldorf'tan sonra Stuttgart'ta bir kişiye terör örgütü PKK'ya üyelikten ve PKK'ya militan kazandırma faaliyetlerinden dava açıldı.
 
Federal Başsavcılık'tan yapılan açıklamada 35 yaşındaki Metin A'nın terör örgütü PKK'ya üyelikten Stuttgart Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde yargılanacağını belirtildi.Savcılık, Türk vatandaşı olan Metin A.'nın 2008'in Mart ayından Temmuz 2011'e kadar Berlin'de ve daha sonra federal ve Avrupa düzeyinde PKK'nın Avrupa'daki gençlik yapılanması KomalenCiwan'da (KC) faaliyetlerde bulunduğu kaydedildi. Metin A.'nın özellikle Berlin'de gençleri PKK'ya yönlendirmekle uğraştığı ifade edildi. Terör örgütü üyesi Metin A.'nın bunun yanında insanları PKK kamplarına teşvik ettiği öğrenildi.
 
Savcılık yaptığı açıklamada Metin A.'nın PKK'nın Ekim 2008'den itibaren gençlik yapılanması KC'nın Avrupa organizasyonunda önemli görevler yürüttüğü ve önemli kararlar aldığı, buna ek olarak alınan kararların uygulanmasından sorumlu olduğu bilgilerine yer verildi. PKK'nın gençlik yapılanması KC'nın gençlerin beyinlerinin yıkanması ve yönlendirilmesiyle ilgili birçok eğitim programına yönetici konumunda katıldığı tespit edildi. 20 Temmuz 2011'de İsviçre'de tutuklanan Metin A., 1 Kasım 2012'de Almanya'ya iade edilmişti. Federal Savcılık PKK'nın özellikle Almanya ve Avrupa'da terör örgütü üyelerinden maddi destek ve PKK kamplarına elaman kazandırma faaliyetlerini yürüttüğünü kaydetti. Gençlik yapılanması KC'nın PKK'nın Avrupa'daki önemli gençlik organizasyonlarından birisi olarak biliniyor. Özellikle PKK'ya eleman kazandırma çalışmaları yapmasıyla dikkat çekiyor.
 
PKK'NIN KASASININ DAVASI DÜSSELDORF'TA GÖRÜLECEK
 
Federal Savcılık, geçtiğimiz Şubat ayındada terör örgütü PKK'nın Avrupa'da para trafiğini yönettiği belirtilen Abdullah S. adli kişiye dava açmıştı. Dava, Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Abdullah S., Avrupa'da Haziran 2003'ten Haziran 2004'e kadar PKK'nın para trafiğini yönetmekle suçlanıyor. Kod adı "Hamza" olan 46 yasındaki Abdullah S.'nin daha sonra Kuzey Irak'a geçerek PKK yönetimi içerisinde yer aldığı belirtiliyor. Abdullah S.'in 2007-2010 yıllarında PKK'nın Avrupa çapındaki mali faaliyetlerini yönettiğine de dikkat çekiliyor. Almanya'da başta olmak üzere Avrupa genelinde bağış ve aidat topladığı belirtilen Abdullah S.'nin organizasyonlar düzenlediği, PKK için para temin ettiği ifade ediliyor.
 
PKK'YA ÜYELİKTEN İLK CEZA HAMBURG'DA VERİLDİ
 
Terör örgütü PKK üyesi olmakla suçlanan Ali İhsan Kıtay'a, yine geçtiğimiz Şubat ayında 2,5 yıl hapis verildi. Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin kararı PKK'ya karşı Almanya'da verilen ilk hapis cezası anlamına geliyordu. PKK'lı Ali İhsan Kıtay hakkında savcılık ise iddianamesinde, 2007 ila 2008 yılları arasında Hamburg, Kiel, Bremen ve Oldenburg kentlerinden sorumlu olduğunu tespit ettiği terörist için 3,5 yıl ceza istemişti. Ali İhsan Kıtay'ın söz konusu bölgelerde PKK adına haraç topladığı ve protesto gösterilerinin organizasyonunda görev aldığı ifade edildi. Kıtay'ın Nisan 2008 ile Eylül 2008 tarihi arasında Irak'ın kuzeyine gidip geldiğinin tespit edildiği bildirilmişti.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR