Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'DE HIRSIZLARA DOKUNULMUYOR MU ?
TÜRKİYE'DE HIRSIZLARA DOKUNULMUYOR MU ?
4 CHP’li genç hazırladıkları mizansen kapsamında, Reza Zarraf’tan Türkiye’de hırsızlara dokunulmadığını öğrendikleri için, ABD’den geldiklerini söyledi.
20 Mayıs 2016, 13:22

 

Ünlü ‘Red Kit çizgi romanındaki kanun kaçağı Dalton kardeşler kılığına giren 4 CHP’li genç hazırladıkları mizansen kapsamında, Reza Zarraf’tan Türkiye’de hırsızlara dokunulmadığını öğrendikleri için, ABD’den geldiklerini söyledi. Basın açıklaması yapan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ise kürsü dokunulmazlıkları hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduklarını söyledi.

CHP Konak İlçe Başkanlığı TBMM’de dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili oylama sürerken, İzmir Konak Meydanı’nda ilginç ve esprili bir eylem yaptı. Eylemde 4 CHP’li genç, ünlü çizgi roman Red Kit’teki kanun kaçağı Dalton kardeşlerin kılığına girdi. Hapishane kıyafetlerinin üzerindeki mahkum numaraları olarak, 17-25 Aralık soruşturmalarına gönderme yapılarak (17252014), (17252015), (17252016) ve (1725201.) sayıları yer aldı. Ayaklarındaki prangalarla Konak Meydanı’ndaki çınar ağacının altına gelen Dalton kardeşlerin yanında CHP’liler ‘Hırsızlık yapana da yolsuzlara ‘Bakan’a da bu ülkede dokunulmuyormuş. Onun için Türkiye’deyiz. Daltonlar’ yazılı pankart açtı.

Üzerlerindeki hapishane tek tip kıyafatleri ve ayaklarında prangalarla katılan Dalton kardeşler Joe, Willam, Jack ve Avarel’in yanında açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, AK Parti iktidarının teröre bulaşmış milletvekillerinin dokunulmazlığını başka hiçbir partiye ihtiyaç duymadan kaldırabilecekken kaldırmadığını söyledi. Başak şöyle dedi:

“Ancak Ali Cengiz oyunuyla fikir ve düşünce özgürlüğüyle ilgili dosyaları olan milletvekillerinin dokunulmazlıkları, aralarına 3- 5 teröre bulaşmış milletvekilini de ekleyerek gündeme getirdiler. Bu oyunu halkımızla paylaşmak CHP’nin her zamanki gibi görevidir. AKP’nin yapmak istediği bir anayasa değişikliği değildir. Dokunulmazlıkların kaldırılması, sınırlandırılması hiç değildir. Yapmaya çalışılan sadece bir algı operasyonudur. Asıl dokunulmazlıkları kaldırılması gereken Bakanlar olması gerekirken, algı operasyonlarıyla Ali Cengiz oyunlarıyla kafalar karıştırılmaktadır. AKP’nin seçim beyannamesinde olan diğer bir konu bir bütün olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasıydı. Şimdiki Anayasa’yla teröre bulaşmış her milletvekilinin dokunulmazlıklarını yasa gerekmeden kaldırabilirler. Meclis’te sadece AKP oyları, istedikleri milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırmaya yetiyor. Sürekli gündemde tuttukları bir teröristin taziyesine giden milletvekilini, diledikleri anda dokunulmazlık dosyasını çekip mecliste dokunulmazlığını kaldırabilirlerdi.”

image

KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI HARİÇ

Türkiye’de gerçek yolsuzluklara hırsızlara dokunulmadığını öne süren CHP Konak İlçe Başkanı Başak şöyle devam etti: “Maalesef AKP iktidarı ülkede de dünyada da bu algıyı yaratmıştır. Buradan halkımıza sesleniyoruz! Bugünkü yasayla teröre bulaşmış kim varsa anında dokunulmazlığı kaldırılabilir. CHP’nin parti programında, seçim beyannamesinde dokunulmazlıkla ilgili ifadesi nettir. Kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların, hepsinin kalkması gerektiğini ifade etmektedir.”

WİLLİAM DALTON’DAN AÇIKLAMA

Basın açıklamasında mizansen olarak Dalton kardeşlerden William Dalton da konuştu. William Dalton kılığındaki Taşkın Kaygusuz şöyle konuştu: “Bizler ABD’de Kansas Cezaevi’nden kaçmayı planlıyorduk. Dünyada hırsızlara hangi ülkede dokunulmadığını düşünüyor, hangi ülkeye gitmemiz gerektiğine karar vermeye çalışıyorduk. Miami Cezaevi’den Reza Bey geldi. Reza Zarraf bize ‘Türkiye’ye gidin. Kimse kimseye dokunmuyor. Ben ABD’ye tatil için geldim. Direk hırsızlıktan aldılar. Ama Türkiye’de önüme yatan bakanlar var. Bakanları, hırsızlıkları görmeyen, sahip çıkan milyonlar var’ dedi. image

 

Biz de Türkiye’ye geldik. Ancak Avarel’in aklına uyarak yanlış kente, İzmir’e geldik. Buradan Ankara’ya gideceğiz. Hırsızlıklarıyla ün salan Bakanlarla oturacağız. Çünkü kimse dokunmuyormuş. Onlarla yarışacağız. Bakalım kim daha iyi.” Daltonlar bu açıklamadan sonra Konak Meydanı’ndan ayrıldı.

CHP Konak ilçe Başkanı Başak, Daltonlar esprisiyle dikkatleri çekmek istediklerini, kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kalkmasından yana olduklarını söyledi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR