Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TAKSİM'DE HAREKETLİ PAZAR
TAKSİM'DE HAREKETLİ PAZAR
İstanbul Valiliği’nin izin vermediği, 'LGBTİ Onur Yürüyüşü' için polis, Taksim ve İstiklal Caddesi’nde güvenlik önlemi almıştı. Tünel Meydanı’nda açıklama yapmak için toplanan 15-20 kişilik LGBTİ üyesi bir grup, polis tarafından gözaltına alındı.
27 Haziran 2016, 04:13

 

İstanbul Valiliği’nin izin vermediği, 'LGBTİ Onur Yürüyüşü' için polis, Taksim ve İstiklal Caddesi’nde güvenlik önlemi almıştı. Tünel Meydanı’nda açıklama yapmak için toplanan 15-20 kişilik LGBTİ üyesi bir grup, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Alman Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck, 10 dakika sonra serbest bırakıldı.

Valiliğin izin vermemesi ve Onur Haftası'nın ilk günü olan 19 Haziran'da polisin gazlı müdahalesi sonucu "26 Haziran'da yürümüyoruz, İstiklal Caddesi'nin her köşesine dağılıyoruz" açıklaması yapan LBGTİ üyeleri ile polis İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklarda köşe kapmaca oynadı. Polis İstiklal Caddesi'ne çıkan her sokak başına konuşlandırıldı. LBGTİ bireylerinin günlük hayatın akışına karışarak ikili, üçerli gruplar halinde Taksim sokaklarında yürüdüğü eylem sırasında, polisle göstericiler arasında sıkı takip yaşandı. İstiklal caddesi üzerinde çok sayıda sivil ve üniformalı ekip devriye gezdi. Bazı sokaklarda bir araya gelen eylemciler, kafe önlerinde kalabalık oluşturunca işletmeciler polis tarafından uyarıldı. Dışarıdaki sandalye ve masalar kaldırılarak gruplar dağıtıldı. İmam Adnan Sokak üzerinde toplananlara polis biber gazı ile eylemcilere müdahale etti. Eylemciler ara sokaklara kaçarak dağılırken, gazdan etkilenenler nefes almakta güçlük çekti.

Taksim'de hareketli dakikalar

Sabah saatlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasına da Gökkuşağı bayrağı asıldı. İstiklal Caddesi üzerindeki Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binası ve İmam Adnan Sokak'taki bir kafeden aşağıya LBGTİ bireylerini temsil eden Gökkuşağı bayrağı asıldı. Polis ekipleri bayrağın indirilmesi konusunda eylemcileri uyardı. Bayrak aşağıya indirildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR