Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK GENÇLERİ AKIN AKIN YURTDIŞINA GİDİYOR
TÜRK GENÇLERİ AKIN AKIN YURTDIŞINA GİDİYOR
Son iki yıldır yurtdışına gönderdiğimiz öğrenci sayısı ciddi anlamda artıyor, Türkiye’ye gelen öğrenci sayısında ise önemli oranda azalma bekliyoruz.”
8 Temmuz 2016, 19:14
 
 
Her yıl yüzlerce gencin yurtdışında dil eğitimi, sertifika programları, master ve doktora gibi eğitimler için kendilerine başvurduğunu dile getiren EDCON Yurtdışı Eğitim Direktörü Rahmi Mesut Yılmaz, son iki yıldır başvuru yapan öğrenci sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Yılmaz, bu artışın nedenlerini şöyle sıraladı:
 
“Terör saldırıları, siyasi riskler ve güvenlik endişeleri kısa vadede Türkiye’ye gelen öğrenci sayısının azalmasına neden olacak ama bunun geçici olacağını düşünüyoruz. Yine bu sebeplerden ötürü yurtdışına gitme iştahı da arttı. Son iki yıldır yurtdışına gönderdiğimiz öğrenci sayısı ciddi anlamda artıyor, Türkiye’ye gelen öğrenci sayısında ise önemli oranda azalma bekliyoruz.”
 
Bu konuda gençlerden de görüş aldık. Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Bürosu’na başvuran Yunus Çelik şöyle konuşuyor. Çelik, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni kazandığını ancak ailesinin yurtdışında okumasını istediğini söyledi. Çelik, yurtdışında okumanın kendisi için daha iyi bir gelecek sağlayacağını ve yurtdışında daha iyi imkanlar olduğunu belirtti.
 
image
 
Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okuyan Duygu Ballı, Türkiye’yi kısıtlı bulduğu için yurtdışında master yapmak istediğini dile getiriyor.
 
Yurtdışında okumanın kendisine sosyal açıdan ve iş olanağı açısından daha çok getirisi olacağı görüşünde olan Ballı’ya göre, terör olayları, ekonominin kötüye
 
23 yasında olan matematik öğretmeni Büşra Özgül, şu an işsiz olduğunu ve mezuniyet sonrası Türkiye’de iş bulmanın çok zor olduğunu söylüyor.
 
Özgül, işsizlik ve güvensizlik ortamı sebebiyle yurtdışına gidip orada master yapmak istediğini dile getiriyor.
 
3 yıldan beri Türkiye’de yaşayan İranlı Ali Fahmi Boğaziçi Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Bölümü’nde master yapıyor. Fahmi, Türkiye’ye ilk geldiğinde burada kalmak istediğini, ancak seçim sonrası oluşan ortam ve gezi olayları gibi bazı olumsuzluklar yüzünden son yıllarda Türkiye’deki ortamın kötüye gittiğini, bu yüzden de doktorasını kesinlikle yurtdışında yapmak istediğini söylüyor.
 
Mef Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Mustafa Özcan, öğrencilerin neden yurtdışına gitmek isteğini şu sözlerle açıklıyor:
 
Öğrencilerin yurtdışına gitmesini teşvik eden birkaç sebep var. Bunlardan biri öğrencilerin bir adım ileride olmak istemesi, çünkü Türkiye’de artık üniversite mezunu çok fazla genç var. Öğrenciler yurtdışında yabancı dil öğrenmenin, lisans, master veya doktora yapmanın iş bulma konusunda şanslarını arttıracağını biliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR