Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEZUNLARINA İŞ BULAN ÜNİVERSİTE
MEZUNLARINA İŞ BULAN  ÜNİVERSİTE
Başarıya göre yüzde 100 bursun ve ekstra para desteğinin haricinde şehit çocukları için de kesenin ağzını açan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi mezunlarının iş bulması konusunda da sıkı takip sistemi başlattı.
14 Temmuz 2016, 20:05
 
 
Başarıya göre yüzde 100 bursun ve ekstra para desteğinin haricinde şehit çocukları için de kesenin ağzını açan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi mezunlarının iş bulması konusunda da sıkı takip sistemi başlattı.
 
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, çoğu zaman yüksek ücretleriyle gündeme gelen klasik özel okul tabusunu ortadan kaldırdı. Geniş kapsamlı burs programlarıyla farkını ortaya koyan vakıf üniversitesi, mezunlarının işe yerleştirilmesi konusunda da tüm imkanları ardına kadar açıyor.
 
Başarılı öğrencileri kabul etmenin yanında  öğrencileri başarılı hale getirmeyi hedefleyen üniversitenin en önemli önceliği burs sisteminin zenginliği. Kemerburgaz Üniversitesi, ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme aşamasında öğrencilerine yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında burs veriyor. Ayrıca LYS yerleştirme puan türü sıralamasında ilk 2000 arasında yer alan ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesine yerleştirilen öğrenciler ayda 1.000 TL destek bursu ve bir dizüstü bilgisayar hediye ediliyor. Bunların dışında Onur Bursu, Spor ve Sanat Başarı Bursları, Çalışma Bursu,  Destek Bursu, Şehit Çocukları Bursu ve yüzde 15 Kardeş İndirim gibi imkanları sunuluyor.
 
image
 
ÇİFT DİPLOMA AVANTAJI
 
Okulun en büyük özelliklerinden birinin en az bir yabancı dili mükemmel bir şekilde öğretmesi. Çok iyi bir hazırlık sınıfı var. 42 farklı ülkeden 802 uluslararası öğrenci ile çok renkli ve çokuluslu bir ortama sahip. Erasmus anlaşmaları kapsamında 25 ülkede 123 üniversite ile iş birliği bulunuyor. Köln Üniversitesi ile Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı; Colorado Üniversitesi Skaggs Eczacılık Okulu –Denver işbirliği ile eczacılıkta hasta odaklı eğitim programı dikkat çekiyor.
 
7 FAKÜLTESİ VAR
 
2011-2012 akademik yılında alarak eğitim-öğretim hayatına başlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar ve Tasarım, Hukuk, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Tıp ve Diş Hekimliği olmak üzere 7 fakülte ve 2 Meslek Yüksekokulu bulunuyor.
 
TÜBİTAK PROJELERİ
 
Verilen bilgiye göre Kemerbugaz Üniversitesi Öğretim üyeleri 20 Proje Yürütücüsü – 4 Proje Araştırmacısı toplam 24 TÜBİTAK projesi içerisinde yer alıyor. Üniversite geçen yıl içerisinde TÜBİTAK tarafından genç bilim insanlarına yönelik olarak sağlanan 3501 proje desteklerinden sayıca en fazla yararlanan iki üniversiteden biri oldu. Ayrıca öğretim üyeleri 1 COST, 2  Jean Monnet, 1 British Council Projesi, 2 Newton Fund Projesi, 2  Horizon 2020 projesi yürütüyorlar.
 
 Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR