Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GENELKURMAY BAŞKANLARININ BAŞINA GELENLER
GENELKURMAY BAŞKANLARININ BAŞINA GELENLER
Genelkurmay başkanlarının başına gelmeyen kalmadı Son beş yıl, Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan isimlere hiç yaramadı; Biri istifa etti, bir diğeri hapse atıldı, sonuncusu ise kaçırıldı
17 Temmuz 2016, 19:06
 
 
Genelkurmay başkanlarının başına gelmeyen kalmadı
 
Son beş yıl, Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan isimlere hiç yaramadı; Biri istifa etti, bir diğeri hapse atıldı, sonuncusu ise kaçırıldı
 
2011 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevinde olan Orgeneral Işık Koşaner, hükümetle düştüğü anlaşmazlık nedeniyle, emekliliğine çok kısa bir süre kala istifa etti. Koşaner’in bu hamle ile, Yüksek Askeri Şura’da kendisinin sonra gelecek komuta kademesinin de belirlenmesinde etkili olmayı amaçladığı konuşulmuştu. Ancak AKP hükümeti de o dönemde bu hamleye karşı bir hamleyle karşılık verip, Genelkurmay Başkanlığı için Orgeneral Necdet Özel’in önünü açtı.
 
Yine son beş yılda içinde, eski bir Genelkurmay Başkanı, emekli Orgeneral İlker Başbuğ da tutuklanarak, cezaevine girdi. Başbuğ, Ergenekon davasında yargılandı, bir yıl kadar hapis yaptı. Ancak daha sonra davanın kumpas olduğu ortaya çıktı ve Başbuğ, tüm suçlamalardan aklandı.
 
image
 
Halen görevde olan son Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başına ise, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir Genelkurmay Başkanı’nın başına gelmeyen geldi; Orgeneral Akar, kaçırıldı. Akar, cuma akşamı gerçekleşen ve püskürtülen son darbe girişiminde kaçırıldı. Darbe girişimi başarısızlığa uğratılınca, Akar kurtarıldı. 
 
Zeynep Gürcanlı

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR