Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÖZALTINDA
GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÖZALTINDA
Dün Türkiye’deki tüm üniversitelerdeki dekanların istifasını isteyen YÖK, bugün yaptığı duyuruda, Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörlerinin yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından açığa alındığını açıklad
20 Temmuz 2016, 16:02
 
 
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.
 
Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber kampüs bahçesinde bileklerine kelepçe takılarak gözaltına alındı.
 
Dün Türkiye’deki tüm üniversitelerdeki dekanların istifasını isteyen YÖK, bugün yaptığı duyuruda, Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörlerinin yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından açığa alındığını açıkladı.
Açığa alınan Gazi Ünirversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber kampüs bahçesinde bileklerine kelepçe takılarak gözaltına alındı.
 
İSTİFALAR KABUL EDİLDİ
 
Yükseköğretim Kurumu (YÖK), bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin kabul edildiğini duyurdu. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, “Bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük teklifleri Başkanlığımıza iletilmiş, bu talepler YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmek suretiyle karara bağlanmıştır. Devletimizin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan tüm üniversitelerimize bu konuda göstermiş oldukları işbirliği dolayısıyla teşekkür ederiz. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde en kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemleri gerçekleştirilecektir” denildi.
 
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ’NDE GÖZALTI
 
Diğer yandan, Çanakkale’de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner gözaltına alındı.
 
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ’NDE 34 KİŞİ AÇIĞA ALINDI
 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) rektörlüğü tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında 30'u akademik 4 tanesi idari personel olmak üzere toplamda 34 personel açığa alındı.
 
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ’NDE 189 PERSONEL AÇIĞA ALINDI
 
Niğde Üniversitesi’nde ise rektörlüğün 15 dekan yardımcısı, 109 bölüm başkanı, 21 müdür, 36 müdür yardımcısı olmak üzere 189 personeli görevden uzaklaştırdığı kaydedildi.
 
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ’NDE 4 PROFESÖRE SORUŞTURMA
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, aralarında 4 profesörün de bulunduğu 7 öğretim üyesini FETÖ ile ilişkili olabileceği şüphesiyle açığa alarak soruşturma başlattı. Ayrıca daha önce haklarında ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ bildirisine imza attıkları için soruşturma açılan 10 öğretim elemanının da açığa alındığı belirtildi. Ayrıca, Van YYÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Faik Öner'in görevinden istifa ettiği ifade edildi.
Hakkari Üniversitesi'nde ise 12 personel, Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) ise 19 öğretim görevlisi toplam 26 kişi açığa alındı.
 
Şeffaf Gazete.com
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR