Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADINLAR DA ERKEKLEŞME TRENDİ
KADINLAR DA ERKEKLEŞME TRENDİ
Son dönemde sosyal medya hesaplarında bazı ünlülerin paylaştığı '' ab crack '' görselleri yeni bir tartışmayı gündeme getirdi: Kadınlar neden kaslı vücut istiyorlar?
25 Temmuz 2016, 21:05

 

Son dönemde sosyal medya hesaplarında bazı ünlülerin paylaştığı '' ab crack '' görselleri yeni bir tartışmayı gündeme getirdi: Kadınlar neden kaslı vücut istiyorlar? 

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur abcrack, karın kası ve kaslı bir vücuda sahip olmaya çalışan kadınları anlattı.
 
Giderek daha kaslı bir vücuda sahip olmaya çalışan kadınlar en fazla karın kası çalışmaları yapıyorlar. Karın kasına ek olarak ab crack yani iki göğüs arasından başlayarak mide boyunca oluşan çukurluk için spor salonlarını dolduran kadınları görüyoruz. Manken Emily Ratajkowski’nin paylaştığı karın kası ve ab crack görüntülü vücudu ise, kadınların idolü haline geldi.
 
image
 
Konu tamamen imaj meselesi
 
Karın kası estetiğini son 3-4 senedir çoğunlukla erkek hastalarımıza uyguluyor ve son derece başarılı geri dönüşler alıyoruz. Arada karın kası estetiğini talep eden, üstelik spor da yapan bayan hastalarımız da oluyordu. Fakat son dönemlerde kadın hastaların sayısı oldukça arttı. Bir de buna sosyal medyada boy gösteren ab crack görselleri eklenince, karın kasına ek olarak mide boyunca çukur hat şeklinde uygulamalar da yapmaya başladık. Kaslı vücut her zaman istenen ve estetik dışı olmayan bir görüntüdür aslında fakat kadın bedeninin her zaman yuvarlak hatlı, zarif ve gerektiği kadar yağlı olması sevilmiştir.
 
Yeni trend alarmı: Kadınlarda karın kası
 
Çünkü kadın zarafeti temsil eder, annedir, yumuşaktır, anlayışlıdır. Bedeniyle değil, aklıyla savaşır, yener. Fakat günümüz dünyasında artan çalışan kadın sayısı, erkeklerden farkı olmaksızın her sektörde iş gücü potansiyeline sahip olmaları, kadınları da güçlü gözükmeye itiyor. Kısaca bir imaj meselesi diyebiliriz buna. Güçlü gözükme konusu da kaslı ve enerjik bir bedenden geçiyor. Bu sebeple spor yapan, enerjik gözükmeye çalışan, karın kası ve ab crack isteyen bayanların sayısı bu sebeple arttı.
 
image
 
Aslında kadınlar erkekleşmiyor, tek dertleri estetik bir beden içinde, canlı, enerjik, güçlü, istikrarlı ve yenilmez gözükmek.
 
Dr. Cihantimur: Bakın bana gelen hastalarım çoğu zaten spor yapan ama bir türlü istedikleri görüntüye karın kaslarında ulaşamayan kadınlar. Ab crack ve karın kası son derece istikrarlı bir beslenme düzeni, egzersiz ve antrenman disiplini ister. Yıllarca spor yapmak ve bu disiplini korumak gerekir.
 
Fit ve güzel bir vücut için 9 püf nokta
 
Estetik cerrahi bu konuda son derece pratik bir çözüm sağlıyor. Spor yapmaya vakit bulamayanlar ve karın kasına yönelik egzersizlerden cevap alamayanlar bayanlar, 1 saat içinde karın kası estetiği ile fit bir görüntüye kavuşabiliyorlar.
 
image
 
Karın kası ve ab crack nasıl yapılıyor?
 
“Hepimizin karın, göbek bölgesinde kas var. Fakat üzerine binen yağ tabakası yüzünden ve tabii kaslar çalıştırılmamışsa belirgin şekilde durmazlar. Karın kası estetiğinde amacımız bu kasların üzerindeki yağlara, kas şekli vermektir. Kullandığımız teknik liposculpture metodudur. Kasların hemen kıvrım yerleri üzerine gelen yağ birikimini inceltiyoruz. Bu şekliyle kaslı bir görünüm oluşuyor. Ab crack görüntüsü için de aynı şekilde mide üstüne gelen bölgeye uygulama yapıyoruz” diyen Cihantimur, kişilere istedikleri oranlarda karın kası ve ab crack görüntüsü verebildiklerini söyledi.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR