Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİ ÖĞRETMEN DÖNEMİ
SURİYELİ ÖĞRETMEN DÖNEMİ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sözleşmeli öğretmen alımı ve kapatılan okullarla ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz, ayrıca 514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirileceğini açıkladı.
11 Ağustos 2016, 18:46

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sözleşmeli öğretmen alımı ve kapatılan okullarla ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz, ayrıca 514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında sözleşmeli öğretmen alımı, Suriyeli öğretmenler, TEOG ve çıraklık eğitimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
 
İsmet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
 
Sözleşmeli öğretmenler olarak atanlar ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacak. İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atama esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumuna valilik tarafından atanacaktır.
 
Doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshadilen sözleşmeli öğretmenlerin durumları saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumuna dönebilecekler.
 
"KADROLU VE SÖZLEŞMELİ ARASINDA ÜCRET FARKI YOK"
Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir.
 
Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu süretle dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir.
 
TEOG BUGÜN AÇIKLANACAK
TEOG'a 1 milyon 168 bin 48 öğrenci katıldı. TEOG sonuçları bugün açıklanacak. Buna göre; yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 15-19 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 22-26 Ağustos, yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül arasında alınacaktır. 5-8 Eylülde nakil tercih başvuruları, 9 Eylül'de yerleştirme işlemi bitecektir.
 
KAPATILAN OKULLAR
Kapatılan özel okullarda yaklaşık 138 bin öğrenci bulunuyor. Bunların devlet okullarına nakilller yarleştirilecek. Hiçbir öğrenci mağdur olmayacak.
Bu öğrencilerin E-okulda bilgileri bulunmaktadır. Nakil hakları vardır. istedikleri zaman nakil yapabileceklerdir.
 
Puan ve okul türüne uygun okulları yerleştirilecekler. İlkokullardaki öğrenciler adreslerine en yakın yere yerleştirilecektir.
 
Bu okullarda okuyan öğrencilerden 20 bine yakını özel okullara geçti. 60 bini devlet okullarına kaydını yaptı.
 
SURİYELİ ÖĞRETMEN ALIMI
514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. 21 akademisyen tarafından verilecektir. 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak. Suriyeli 20 bin öğretmene eğitim verilecek.
 
ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ZORUNLU OLACAK
Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR