Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEYTÜŞŞEBAP GÜVENLİKTE !
BEYTÜŞŞEBAP GÜVENLİKTE !
Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, son günlerde artan bombalı araç saldırılarına karşı, ilçe girişlerine ve güvenlik binalarına kameralı otomatik açılır kapanır bariyer sistemleri kurdu.
25 Ekim 2016, 11:20

 

Irak sınıra yakın olan ve Kato Dağı eteklerinde bulunan Beytüşşebap İlçesi’nde, terör örgütü PKK’nın olası bombalı araç saldırılarına karşı yeni bir güvenlik sistemi oluşturuldu. Kaymakam Kadir Güntepe’nin girişimi ile ilçenin 4 girişi ile güvenlik binalarına kameralı otomatik açılır- kapanır bariyer sistemleri kuruldu.

FOTO:DHA -
 

Kurulan kameralı güvenlik sistemine göre, ilçenin 4 ayrı giriş noktasına gelen araçlar kapalı bariyer ile karşılanıyor.

FOTO:DHA
 

Araçların bariyer önünde dururken, polisler sürücüden megafonla aracının bagaj ve kapılarını açmasını istiniyor. Araç şüpheli bulunması halinde 50 metre daha ileri çekilerek detaylı aranırken, güvenlik kontrolü yapılan ve plakası sistemden sorgulanan araç, şüpheli değilse bariyer açılarak aracın ilçeye girişi sağlanıyor.

bariyerlikorum8801

 

İçerisinde torba veya saman bulunan araçlar ise, yine güvenlik tedbirleri kapsamında sahipleri tarafından önce polis gözetiminde torbalara şişler batırılarak kontrol ettiriliyor. İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe, bombalı araçlara karşı ilçe merkezinde kurdukları sistem ile ilgili Twitter hesabında, “Bombalı araçlara karşı ilçe girişlerine ve güvenlik binalarımıza kameralı otomatik bariyer sistemleri kurduk. Kontrollü giriş sağlıyoruz” mesajını paylaştı. DHA

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR