Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÜLTÜRPARK TALAN EDİLMEMELİ
KÜLTÜRPARK TALAN EDİLMEMELİ
İzmir Büyükşehir Belediyesinin "Yeni Kültürpark Projesi"ne ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'ın "Yeşili sevenler ormana gitsin" çıkışına karşı bir açıklama yapan Komünist Parti İzmir İl Örgütü, "İzmir patronların para hırsına teslim edilemez, Kültürpark'ın kaderi Demirtaş ve Sancak'ın ellerine bırakılamaz" başlıklı bir açıklama yayınladı.
28 Ekim 2016, 10:02
 
 
İzhir Belediyesinin "Yeni Kültürpark Projesi"ne ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'ın "Yeşili sevenler ormana gitsin" çıkışına karşı bir açıklama yapan Komünist Parti İzmir İl Örgütü, "İzmir patronların para hırsına teslim edilemez, Kültürpark'ın kaderi Demirtaş ve Sancak'ın ellerine bırakılamaz" başlıklı bir açıklama yayınladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin "Yeni Kültürpark Projesi"ne ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş'ın "Yeşili sevenler ormana gitsin" çıkışına karşı bir açıklama yapan Komünist Parti İzmir İl Örgütü, "İzmir patronların para hırsına teslim edilemez, Kültürpark'ın kaderi Demirtaş ve Sancak'ın ellerine bırakılamaz" başlıklı bir açıklama yayınladı. 
 
İzmir'de Kültürpark mücadelesi keskinleşiyor... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun patronlarla birlikte hayata geçirmeye çalıştığı "Yeni Kültürpark Projesi" tartışmaları büyüyor. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın "Yeşili sevenler ormana gitsinler" açıklamasınının ardından Komünist Parti İzmir İl Örgütü bir açıklama yayınladı. 
 
KOMÜNİST PARTİ'DEN AÇIKLAMA
 
"İzmir patronların para hırsına teslim edilemez, Kültürpark'ın kaderi Demirtaş ve Sancak'ın ellerine bırakılamaz" başlıklı açıklamada şöyle denildi: 
 
"İzmir'de Binali Yıldırım'ın başbakan oluşuyla birlikte canlanan bir gündem var.
 
AKP iktidarı, CHP belediyeleri, İzmir sermayesi ve büyük sermaye, 'İzmir'i kazanmak' derdine düşmüş, bu hedefle yatıp kalkıyorlar. İzmir için reklam faaliyetleri, başbakan, bakan ziyaretleri, projeler, yasal ve fiili yeni düzenlemeler gırla gidiyor.
 
Söylediklerine göre, niyetleri İzmir'i modern bir yüze kavuşturmak, böylece İzmir'i kazanmak ve İzmir'e kazandırmak. Gerçekte yaşanan ise, İzmir'in sermaye talanına tam boy açılması.
 
İzmir'e el atan, patronlar ve onlar adına çabalayan icracıları olunca, İzmir'e de 'mal' muamelesi görmek düşüyor. İzmir'in her karış toprağı 'kaç para getireceği' hesabı üzerinden ele alınıp bir değişimin konusu yapılıyor. İzmir'i kazanmak dediklerinin tek anlamı da, 'İzmir'in yağmalanması' oluyor.
 
AKP iktidarının ülkeyi on beş yılda nasıl yağmalayıp sattığı, emekçilerin haklarını ve kazanımlarını nasıl gasp ettiği malum. Belli ki CHP'li İzmir belediyeleri de bu tüccarlar kervanına dahil olmak, İzmir'i satışa çıkarmak konusunda ek bir motivasyonla didiniyor.
 
image
Sermayenin dört koldan İzmir'i talana giriştiği ve bunu da utanmazca açık açık savundukları günlerden geçiliyor.
 
Bunun son örneği, İzmir Kültürpark için planlanan değişim. Belli ki, sermayenin sadece Kültürpark'ı da değil, o bölgenin bütününü yağmaya açmak ve para kazanmak için dönüşüme sokmak gibi bir derdi var. Kültürpark'a Kongre ve Sergi Merkezi yapılması ve benzeri planlar da yalnızca bu derdin bir parçası. 
 
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın 26 Ekim günü yaptığı konuşmadaki öfke ve hoyratlık da bu dertten kaynaklanıyor. İzmir'e bakınca yağmalanacak bir kentten başka bir şey görmeyen sermayedarların bir sözcüsü olarak, Demirtaş, 'Yeşil isteyenler Kartalkaya'ya gitsinler' diyebiliyor. Amaç, 'İzmir'i kazanmak' adı altında İzmir'den kazanmak olunca, Kültürpark’ın da ancak kârlı bir yatırım konusu olduğu ölçüde ele alınabileceği ilan ediliyor.
 
Kültürpark'ın dönüşümüne ilişkin gündeme getirilmiş olan plan ve proje, fütursuzca sermayenin çıkarları merkeze alınarak üretilmiş bir projedir. Bu dönüşüm projesi, tartışmasız, koşulsuz olarak gündemden çıkarılmalıdır. Kültürpark, A+B+C sahası olarak tarif edilen alanların da tümü dahil olacak şekilde, hiç istisnasız, kamusal bir alan olarak kalmalı ve betonlaşmadan korunacak şekilde düzenlenmelidir. Dolayısıyla, Kültürpark'ın bir parçası olan Basmane çukurunda da tarihi hatadan dönülmelidir, o kamu alanının özelleştirilmesine yönelik bütün karar ve uygulamalar geri alınmalıdır, Basmane çukuru denilen alan da kamu alanı ilan edilmelidir.
 
Kültürpark'ın geleceğine ilişkin sermayenin her tür tasarruf ve yaptırımları reddedilmelidir."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR