Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAHİT PAKSOY TAHLİYE EDİLDİ
CAHİT PAKSOY TAHLİYE EDİLDİ
FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İhlas Holding CEO'su olduğu dönemde tutuklanan Cahit Paksoy tahliye edildi.
15 Kasım 2016, 13:04
 
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKFA Holding ve holdinge bağlı 44 şirket ile ortakları ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 26 Ağustos 2016 tarihinde “Terör örgütüne üye olmak”, “Terör örgütüne finansman sağlamak” ve “Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak” suçlarından tutuklanan Cahit Paksoy’un avukatı tutukluluk haline itiraz etti.
 
“ALEYHİNE SOMUT DELİL YOK”
 
Avukatın itirazını değerlendiren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, tutuklu şüpheli Paksoy aleyhine değerlendirilebilecek somut hiçbir delilin bulunmadığı belirtti. Tutuklamanın tedbir niteliğinde olduğunu ifade eden hakimlik, tutukluluk halinin devam etmesiyle ileride telafisi imkansız zararların olabileceği, verilmesi muhtemel ceza ve suç vasfının değişme ihtimali bulunduğu gerekçeleriyle tahliye talebinin kabulüne karar verdi.
 
ADLİ KONTROL HÜKÜMLERİ UYGULANARAK TAHLİYE EDİLDİ
 
Paksoy’un başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü değilse derhal serbest bırakılmasına karar veren hakimlik, Paksoy’a yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün polis amirliğine düzenli olarak başvurmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulayarak tahliye edilmesine hükmetti.
 
SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla AKFA Holding ve 44 alt şirketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, bu şüphelilerden 102’si gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında İhlas Holding eski CEO’su Cahit Paksoy’un da aralarında bulunduğu 39 şüpheli tutuklanmıştı. İhlas Holding, CEO’su Cahit Paksoy’un gözaltına alınmasıyla ilgili olarak o dönem yaptığı açıklamada “operasyona ilişkin konunun” Paksoy’un şirketlerinde çalıştığı süreyi kapsamadığını belirtmişti. DHA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR