Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASLI ERDOĞAN TAHLİYE OLDU
ASLI ERDOĞAN TAHLİYE OLDU
Erdoğan ve Alpay, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının ardından, tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.
29 Aralık 2016, 19:41
 
 
Tutuklu yargılandıkları kapatılan Özgür Gündem gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik davada tahliye edilen gazetenin yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve yazar Necmiye Alpay, cezaevinden çıktı.
 
Erdoğan ve Alpay, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının ardından, tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.
 
Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay, cezaevi çıkışında yakınları ve sevenlerince karşılandı. Yazar Necmiye Alpay cezaevi kapısı önünde yaptığı açıklamada, "Yarın ilk iş olarak buraya nöbete gelirim, Cumartesi Cumhuriyet'e giderim. Bunları derken burada nöbet olmadığını öğrendim. 'Kadın tutsaklara özgürlük' başlığı altında nöbet tutmak şart. Haftada bir bile olsa buradaki nöbeti sürdürmeye çalışalım" dedi.
 
​"Tahliye olduktan sonra ne hissettiniz?" şeklindeki soruya Alpay, "Olması gereken, gecikerek oldu. Aslında hiç olmaması gerekiyordu" şeklinde cevap verdi. Alpay Bakırköy Kadın Tutukevi önünde nöbet tutanlara da teşekkür etti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, kapatılan Özgür Gündem gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik davada tutuklu yargılanan gazetenin yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan, yazar Necmiye Alpay ve Bilir Kaya'nın tahliyesine, İnan Kızılkaya'nın tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR