Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE KAR YAĞIŞI ESARETİNDE
TÜRKİYE KAR YAĞIŞI ESARETİNDE
İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı bugün de etkisini kaybetmeden devam ediyor. Kentin bir çok noktasında hayat neredeyse durma noktasına geldi. Hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor.
7 Ocak 2017, 13:51
 
 
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bolu Ankara il sınırında ulaşım dururken, karayolları aracı kara saplandı.
 
Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda sürücüler 1 saat beklemek zorunda kaldı. Edinilen bilgiye göre, Bolu Ankara karayolu Cankurtaran mevkinde tipi şeklinde devam eden kar yağışı sonrasında kar kalınlığı zeminde 20 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri bölgede kar kürüme ve temizleme çalışması yaparken, karayolları araçlarından biri kara saplandı.
 
Zeminde biriken kar nedeniyle trafik 1 saat durdu. Cankurtaran mevkinde bulunan rampada uzun araç kuyrukları oluşurken, bölgeye sevk edilen takviye karayolları ekipleri kar kürüme ve temizleme çalışması yaptılar. Trafik 1 saat sonra ulaşıma açıldı.
 
Bursa'yı Ankara, Yalova ve Balıkesir'e bağlayan karayollarının bazı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman aksıyor. Uzun kuyrukların oluştuğu Çanakkale ile İzmir ve Bursa arasında ulaşımı sağlayan karayollarında da kar küreme çalışmaları aralıksız sürüyor.
 
40 KİLOMETRE KONVOY OLUŞTU
 
Dün gece başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle Bursa-İzmir yolu ise ulaşıma tamamen kapandı. 2 otobüsün yoğun kar ve buzlanma sebebiyle yolun dışına çıkması sonucu uzun kuyrukların oluştuğu öğrenildi. Kurtarma ekipleri, Bursa tarafından konvoyun başına ulaşamıyor. Balıkesir ve Bandırma tarafından gelmeye çalışan kurtarma ekipleri ise, yolu açmak için seferber oldu. Yaklaşık 4.5 saattir yolda mahsur kalan sürücülerin bazıları ise benzinliklere sığındı. Bursa’dan İzmir yönüne araç salınmıyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Balıkesir ve İzmir yönüne otobüslerin çıkışına izin verilmiyor. Konvoyun uzunluğunun 40 kilometreyi bulduğu öğrenildi.
 
Balıkesir'de, Kepsut-Dursunbey karayolu ile 592 kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı, birçok kırsal mahalleye elektrik verilemiyor. Bilecik'te 100 köy ile ulaşım sağlanamazken, Bursa'da gece kapanan 93 kırsal mahalle yolu trafiğe açıldı. ÇOMÜ Lapseki MYO'da mahsur kalan güvenlik görevlileri, kepçeyle bölgeye giden belediye ekiplerince kurtarıldı
 
Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Eskişehir, Yalova ve Bilecik'te, yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, kar nedeniyle gece kapanan 17 ilçedeki 93 kırsal mahalle yoluna müdahale etti.
 
image
 
132 araç ve 320 personelle sürdürülen karla mücadele çalışmaları kapsamında, Büyükorhan'da 6, Gemlik'te 3, Gürsu'da 3, İnegöl'de 7, İznik'te 8, Karacabey'de 10, Keles'te 7, Kestel'de 7, Mudanya'da 8, Mustafakemalpaşa'da 12, Orhaneli'de 6, Orhangazi'de 3, Yenişehir'de 6, merkez Osmangazi'de 3, Nilüfer'de 4 kırsal mahalle yolu trafiğe açıldı. Devam eden kar yağışının açılan yolları yeniden kapatması nedeniyle çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
 
Ekiplerin özellikle Uludağ yolu, Alacahırka, Kuştepe, Teleferik gibi kentin yüksek kesimlerindeki karla mücadele çalışmaları da kesintisiz devam ediyor. Öte yandan, Bursa'yı Ankara, Yalova ve Balıkesir'e bağlayan karayollarının bazı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım zaman zaman aksıyor.
 
Bursa-Ankara karayolu "Mezitler" ve Bursa-Yalova karayolu "Süpürgelik" mevkileriyle Bursa-Balıkesir karayolu Mustafakemalpaşa ve Susurluk yakınlarında araç sürücüleri tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor. Bu mevkilerde zaman zaman araçların kayması yüzünden trafikte aksamalar yaşanıyor.
 
Çanakkale 
Çanakkale'de de kar yağışı nedeniyle kentin tamamı beyaza büründü. Belediye ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için ana arterlerde tuzlama yaptı.
 
BALIKESİR'de akşam başlayarak tipiye dönüşen yoğun kar yağışı, kentte hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Balıkesir il merkezinde kar kalınlığı 15-25 santimetre arasında değişirken, rakımı yüksek ilçelerde 70 santimetreyi buldu. 592 kırsal mahallenin yolu ise ulaşıma kapandı. Balıkesir'de dün akşamdan beri yağan yoğun kar nedeniyle, Erdek'te 14, İvrindi'de 16, Karesi'de 43, Kepsut'ta 63, Manyas'ta 32, Savaştepe'de 38, Sındırgı'da 42, Susurluk'ta 29, Altıeylül'de 79, Balya'da 38, Bandırma'da 24, Bigadiç'te 71, Dursunbey'de 103 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri ana arterlerde, yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 18 tuzlama ekibi, 50 yol açma ekibiyle aralıksız çalışmalarını yürütüyor. Pek çok kırsal mahalleye de elektrik verilemediği açıklandı. Kar birikmesi nedeniyle kırılan ağaç dalları da altına park eden otomobillere zarar verdi. Pek çok ilçede, ağaç dallarının yoğun kar nedeniyle kırıldığı gözlendi. 
 
TRAKYA'da dün başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürürken, kentlerde yaşam durma noktasına geldi. Bölgenin yüksek kesimlerinde kar kalınlıkları yer yer 30 santimetreyi bulurken, Edirne ve Kırklareli'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli'de Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı karayolunda ise çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.
 
Edirne'de dün başlayan ve aralıklarla etkisi artırıp yağan kar yağışı nedeniyle, 63 köye ulaşım sağlanamıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece olduğu kentte, 4 belde ile 26 köye elektrik verilemiyor. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 30 santimetreyi bulduğu Edirne'de belediye cadde ve sokaklarda tuzlama yaparken, karayolları ekipleri şehirlerarası yollarda ulaşımı açık tutmak için kar küreme çalışması yapıyor. Kavşaklarda önlem alan polis ekipleri ise trafiğe kar lastiği ve zincirsiz çıkanları çevirirken, buzlanan cadde ve sokak arası yolları olası kazalara karşı şerit çekerek trafiğe kapattı. Meteoroloji yetkilileri Edirne'de kar yağışının gün içinde etkili olacağını belirtti.
 
TEKİRDAĞ'DA 8 KİŞİYİ AFAD KURTARDI 
 
Tekirdağ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Hayrabolu, Malkara, Muratlı ilçelerinde yolda mahsur kalan 8 kişiyi, AFAD ekipleri kurtardı. 
 
Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 4 derece olduğu Tekirdağ'da, şiddetli rüzgar nedeniyle tüm deniz seferleri iptal edildi. Kentte belediye ekipleri cadde ve sokaklarda tuzlama çalışması yaparken karayolları ekipleri de yollarda küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 
 
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde kar kalınlığı 25 santimi bulurken, ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. İlçe merkezinde ekipler kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürürken, Çorlu, Çerkezköy çevreyolu yolda kalan araçlar nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri kalan araçları kurtarmak ve yolu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
KIRKLARELİ'DE KAR 1 METREYİ GEÇTİ
 
Kırklareli'de dünden buyana etkili olan ve kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi geçen kar nedeniyle 98 köyün yolu kapandı. Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı karayolunda ise yoğun kar ve tipi nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı. Yolda kalan vatandaşlara AFAD ekipleri yardım etti. 
 
Kırklareli Belediyesi cadde ve sokaklarda tuzlama çalışmalarına devam ederken ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara devam ediyor.
 
İzmir'in ilçelerinde yağmur, yüksek kesimleri ise kar etkiledi
 
Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (İzmir),(DHA)- İZMİR'in Ödemiş, Tire ve Kiraz ilçelerinin merkezleri, dünden itibaren başlayan yağmur yağışından olumsuz etkilendi. Yüksek ve iç kesimler ise yine aynı zamanda başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Belediye ekipleri ilçe merkezlerinde yağmurun yarattığı olumsuzluğu gidermek için çalışırken, yüksek ve iç kesimlerdeki kar yağışı sonrası kapanan yolların açılması için çalışma yapıyor.
 
Ödemiş, Tire ve Kiraz ilçelerinde hayat, dün sabahtan itibaren başlayan yağmur ve kar yağışı sonrası olumsuz etkileniyor. Kent merkezlerinde sağanak, yüksek ve iç kesimlerde ise kar yağışı etkili oluyor. Ödemiş'in Ovakent Mahallesi'nde, ilçeye büyükbaş hayvan getiren 35 Z 2724 plakalı kamyon, suyla dolup taşan yolda mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarıyla yola giden itfaiye, 3 saat süren iş makinesi destekli çalışmayla kamyonu kurtardı. 
 
Ödemiş'in Horzum Mahallesi'nde ise yoğun kar yağışı nedeniyle kırsal mahallelerin yolları kapandı. Belediye ekipleri, yolda mahsur kalan araçların kurtarılması ve yolların açılması için çalışma başlattı. Yoğun kar yağışının olduğu Gölcük Mahallesi'nde ise ekipler, kar küreme çalışmaları yapıyor. Ödemiş'te su baskını yaşanan Zafer ve Ocaklı mahallelerinde ise itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ödemiş Belediyesi'ne bağlı ekiplerin ise Bozdağ Mahallesi'nde mahsur kalan araç ve vatandaşları kurtardığı belirtildi. Gece boyunca süren çalışmalar kar küreme çalışmalarının ardından tuzlama çalışmaları aralıksız sürdü.
 
Sıcaklığın düşmesiyle Tire'de ise dağlık mahalleler Cambazlı, Güme, Somak, Küçük Kemerdere, Büyük Kemerdere ve Çukurköy'de, yolların ulaşıma kapandığı belirtildi. Tire Belediyesi, olumsuz hava şartlarının getirdiği olumsuzlukları gidermek için çalışırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tüm ilçelerde teyakkuzda olduğu belirtildi. 
 
Kiraz İlçesi'ne bağlı kırsal yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olduğu bildirildi. Özellikle Ovacık Mahallesi'nin kar yağışından olumsuz etkilendiği kaydedildi. Mahallede kar yağışı sonrası elektriklerin kesik olduğu öğrenildi. Mahallede kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.
 
İzmir'de yağmur kara dönüştü, ulaşım aksadı
 
İZMİR'de dün başlayan yağmur sabah saatlerinden itibaren kara dönüştü. Yüksek kesimlerde ve kent merkezinde etkili olan kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi. 
 
Menemen-Aliağa arasında makasların donması nedeniyle İZBAN Banliyö tren seferleri durdu. İZBAN'ın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, "Menemen-Aliağa arasında makasların donması nedeniyle işletme yapamıyoruz. TCDD ekipleri duruma müdahale ediyor. ESHOT devreye girdi" denildi.
 
İZMİRLİLERİN KAR KEYFİ
 
İzmir'de, kent merkezine araçların üstlerini ve evlerin çatılarını beyaz örtüyle kaplayacak kadar yağan kar, yüksek kesimlerde ise daha fazla yağdı. Bu bölgelerde yerleri tutan karın keyfini çıkarma fırsatını kaçırmayan İzmirliler çoluk çocuk dışarı çıktı. Bazıları kar topu oynarken kardan adam yapanlar da oldu. Sürücüler ise araçlarını kullanabilmek için üzerlerindeki kar birikintilerini temizlemek zorunda kaldı.
 
KARLA MÜCADELE
 
Kar yağışından etkilenecek 40 noktada konuşlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece saatlerinden itibaren kar yağışının başlaması ile birlikte özellikle kentin yüksek bölgelerine müdahale etmek üzere gece alarma geçti. Bazı noktalarda kapanan yolları tuz serim araçları, kar küreme araçları ve iş makineleriyle açan Büyükşehir Belediyesi, buzlanma ihtimali olan bölgelerde de tuzlama çalışması yapıyor. Yapılan müdahalelerle kapanan yollar tekrar trafiğe açılırken, ekipler ihtiyaç olan bölgelerde çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir ayrıca, ilçe belediyelerine tuz desteği de sağlıyor. 
 
YOLLARDA TUZLAMA YAPILIYOR
 
Büyükşehir Belediyesi, Merkez, Kuzey ve Güney olmak üzere üç bölgede 7 adet kar küreme ve tuz serim aracı, 18 adet greyder, 15 kamyon, 8 hizmet aracı ve 155 kişiden oluşan tuzlama ekibiyle çalışıyor. 
 
YAĞIŞ DEVAM EDECEK
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğü, hafif ve yer yer mutedil kar yağışının bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yarın sabaha kadar devam edeceğini ve daha sonra etkisini kaybedeceğini, hava sıcaklığının azalarak mevsim normallerinin 7 ila 10 derece altına düşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.
 
Foça beyaza büründü
 
İZMİR'in turistik ilçesi Foça'da bu sabah etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.
Foça'da bu sabah güne uyanan vatandaşlar, kar yağışı sonrası beyaz örtü sürpriziyle karşılaştı. Önceki yıllarda da zaman zaman kısa süreli kar yağışı görüldüğünü ancak coğrafi konum itibariyle az yağış alan ilçede bu sefer kar yerde tuttu. Bazı yerlerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı. Bazı vatandaşlar, "Foça böyle kar görmedi" demekten kendilerini alamadı. Özellikle sahil kenarlarında kartpostallık görüntüler ortayla çıktı. Belediye ve karayolu ekipleri, başta ilçenin İzmir ile bağlantısını sağlayan yollar olmak üzere cadde ve sokaklarda ayrıca kar yağışının etkili olduğu Bağarası ve Ilıpınar mahallesinde tuzlama çalışması yaptı. Ulaşımda aksamaların görüldü. Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Trafik ekipleri, sürücüleri yol durumu, kış lastiği ve zincir takmaları konularında uyardı. Demokrasi Meydanı ve kentin simge alanlarında kardan adam yapan gençler, kartopu oynayarak eğlendi. Yaptıkları öz çekimler ve çektikleri fotoğraflarla kolay kolay kar görmeyen ilçedeki görüntüleri ölümsüzleştirdi.image
 
Çanakkale'de kar ve soğukta yaşam altüst oldu
 
 ÇANAKKALE'de dün başlayan ve gece boyu devam eden karyağışı ve şiddetli soğuk, kentte hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde yollarda biriken kar yüzünden belediye ekipleri, tuzlama ve temizlik çalışması başlattı.
 
Çanakkale'de dün öğleden sonra başlayan ve gece boyu etkisini sürdüren kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu Çanakkale kent merkezi ve ilçelerinde ulaşım felç oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü kentte, yollar buz pistine dönüştü. Kent merkezinde biriken kar nedeniyle belediye ekipleri, geceden itibaren tuzlama ve temizlik çalışmasına başladı. İşyerini açan esnaf kaldırımlarda oluşan buzlanma ve kar birikintilerini, kendi imkanlarıyla temizleyeme çalıştı.
 
BAYRAMİÇ-ÇAN YOLU TRAFİĞE KAPATILDI
 
Kar ve buzlanma nedeniyle dün gece saat 21.00'den itibaren trafiğe kapanan Bayramiç-Çan Karayolu, henüz açılmazken ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bayramiç'e bağlı dağ köyleriyle ulaşım yapılamadı. Belediye ekipleri, hoparlöründen yapılan anons ile vatandaşları yola çıkmamaları konusunda uyarmaya başladı. 
 
Biga İlçesi'nde de süren kar yağışı, gece boyunca etkisini arttırınca kar kalınlığı yarım metreye ulaştı. Biga'ya yakın köylerle yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın yapılamadı. Diğer ilçelerde de kar yağışının yoğun bir şekilde devam ettiği öğrenilirken, ekipler karayollarında aralıksız tuzlama ve kar küreme çalışmasına devam ediyor.
 
ÇANAKKALE-KİLİTBAHİR FERİBOT SEFERLERİ İPTAL
 
Kar yağışı ve Ege Denizi'nde etkili olan poyraz rüzgarı nedeniyle, Çanakkale-Kilitbahir feribot seferleri iptal oldu. Yetkililer, Çanakkale- Eceabat hattında olumsuz hava şartları ve karayollarının kardan dolayı kapalı olması nedeniyle seferlerin 2 saatte Çanakkale'den tek saatlerde 09.00, 11.00, 13.00, Eceabat'tan çift saatlerde 10.00, 12.00 ve 14.00 olarak yapılacağı duyuruldu. Lapseki- Gelibolu hattında olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle karayolu ulaşımının aksamasından dolayı seferlerin karşılıklı olarak 2 saatte bir yapıldığı belirtildi.
 
ÇANAKKALE BOĞAZI TRAFİĞE KAPANDI
 
Çanakkale Boğazı, dün öğlenden başlayarak aralıklarla süren kar yağışı, sabaha karşı etkisini arttırınca görüşmesafesi sıfıra düştü ve çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkilileri, kuzey ve güney yöndeki gemileri telsiz ile uyarıp hava durumu hakkında bilgi verdi. Yetkililer, yağışın durması ve görüş mesafesinin normale dönmesinin ardından boğazın tekrar gemi geçişlerine açılacağını kaydetti.
 
 BALKANLAR üzerinden gelen aşırı soğuk hava ile birlikte yoğun kar yağışı Eskişehir'de etkili oldu.
 
Meteoroloji yetkilileri, Eskişehir'in bugünden itibaren 'Ekstrem Soğuk Hava Dalgası'nın etkisi altına girdiğini ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10-15 derece altında seyretmesinin beklendiğini açıkladı. Eskişehir'de bugün hava sıcaklığı gündüz saatlerinde eksi 2, gece de eksi 9 derece olacak. Sıcaklık yarın daha da azalacak. Pazar günü Eskişehir'de hava sıcaklığı gündüz saatlerinde eksi 6'ya, gece de eksi 14'e kadar düşecek.
 
Yetkililer, hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.
 
Eskişehir Odunpazarı Merkez İlçe Belediye ekipleri, Vilayet Meydanı'ndaki karları iş makineleriyle temizledi. Vilayet Meydanı'nda zeminin bazı bölümlerinin mermer olması nedeniyle çok sayıda kişi yürürken kayıp düştü.
 
image
 
Düzce'de kar yaşamı etkiledi
 
Düzce Kent merkezinde  gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah etkisini artırdı ve ulaşım aksadı. Kent merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise 30 santime ulaştı. Düzce Belediyesi ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Cadde ve sokaklarda kar temizliği yapıldı. Kar şehirlerarası yollarda da ulmaşımı aksattı. D-100 Karayolu ve D-655 Karayolu'nda TIR'ların zincir takmadan geçişine izin verilmedi.
 
Bolu Dağı'nda kar ulaşımı aksattı
 
BOLU Dağı'nın TEM yolu ve D-100 Karayolu geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı. D-100'de İstanbul yönüne giden TIR'ların zincirsiz geçişine izin verilmedi.
 
Bolu Dağı'nda sabaha karşı başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Tipi şeklinde yağan kar ile birlikte TEM ve D-100 Karayolu beyaz örtüyle kaplandı. Karayolları ekipleri iki güzergahta da zeminde biriken karı temizleyebilmek için yoğun çaba harcadı. Ancak küreme araçlarının yolu temizlemesi ardından zemin kısa süre sonra yeniden karla kaplandı. 
 
Trafik ekipleri, D-100'de İstanbul yönüne giden TIR'ların zincirsiz geçişine izin vermedi. Ekipler, Elmalık Kavşağı'nda durdurdukları TIR'ları kontrol edip, zincirsiz olanları geri çevirdi. Zincirli olanlar ise yola devam etti. Karayolları ekipleri, aralıksız kar küreme ve tuzlama yaparak Bolu Dağı'nda ulaşımın aksamadan sağlanmasına çalışıyor.
 
Bursa'da kar yağışı etkili oluyor
 
BURSA'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız süren yağış nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kentte kartpostallık görüntüler oluşurken, trafikte sürücüler zor anlar yaşadı.
 
Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kent merkezinde etkili olurken, trafikte sürücüler zore zor a anlar yaşadı, kardan kayganlaşan yollarda güçlükle ilerledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu şehir merkezinin ana arterlerinde tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. 
 
Beyaz örtüyle kaplanan Bursa'da kartpostallık görüntüler oluşurken bazı vatandaşlar, gece sokaklara çıkarak çocuklarıyla kartopu oynamanın keyfini çıkardı. 
 
Bursa'da kar yağışının bugün ve yarın etkisini sürdürmesi bekleniyor.
 
ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 2,5 METRE
 
Bursa'da, dün gece başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yön de etkiemeye devam ediyor. Şehir merkezindeki kar kalınlığı sabah yapılan ölçümlerde 28 santime ulaştı. Uludağ'da ise kar kalınlığı 245 santim olarak ölçüldü. Bursa-Uludağ yolunun kapanmaması için karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler 24 saat aralıksız olarak çalışırken jandarma ise zincir takmayan araçların gidiş ve dönüşüne izin vermiyor. 
 
SEFERLER İPTAL EDİLDİ
 
Bursa'da kötü hava koşulları nedeniyle Mudany'dan, BUDO'nun İstanbul'da Eminönü/Sirkeci ve Büyükçekmecece'ye karşılıklı olarak yapması gereken deniz otobüsü, İDO'nun ise Yenikapı'ya gerçekleştirceği deniz otobüsü ve feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.
 
BURSA-BALIKESİR KARAYOLU KAPANDI
 
Bu arada buzlanma nedeniyle Bursa-Balıkesir karayolunun Gölyaz Mevkii'nde meydana gelen kaza nedeniyle karayolu trafiğe kapandı. Yaklaşık 10 kilometre kuyruğun oluştuğu yolun trafiğe açılması için çalışmalar devam ediyor.
 
93 MAHALLE YOLU AÇILDI
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Yol İşleri Şube Müdürlüğü, toplam 132 araç ve 320 personellekarla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Ekipler dün gece kardan kapanan Büyükorhan'da 6, Gemlik'te 3, Gürsu'da 3, İnegöl'de 7, İznik'te 8, Karacabey'de 10, Keles'te 7, Kestel'de 7, Mudanya'da 8, Mustafakemalpaşa'da 12, Nilüfer'de 4, Orhaneli'nde 6, Orhangazi'de 3, Osmangazi'de 3 ve Yenişehir'de 6 mahallenin yolunu açtı. Bu arada yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle açılan toplam 93 yolun tekrar kapanması yüzünden çalışmalar güçlükle yapılıyor.
 
Kent merkezinde de özellikle Uludağ yolu, Alacahırka, Kuştepe, Teleferik gibi kentin yüksek kesimlerinde de karla mücadele çalışmaları kesintisiz olarak sürüyor.
 
KIRILAN AĞAÇ, ARAÇLARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ
 
Bursa’da dün geceden beri etkisini artırarak devam eden kar yağışı kentte birçok kazayı da beraberinde getirdi. Merkez Osmangazi ilçesi İbrahim Paşa Mahallesi Maksem Caddesi üzerindeki ağaç gece boyunca yağan karın ağırlığına dayanamayarak kırıldı. Dibinden kırılan ağaç büyük bir gürültüyle park halindeki bir cip ve otomobilin üzerine düştü ve maddi hasar oluştu. 
 
KAYAK PİSTİNDE DÜŞEREK YARALANDI
 
Bu arada Uludağ'da kayak yapan Alper K. düşerek dizinden yaralandı. İlk müdahalesi oteller bölgesinde yapılan Alper K., daha sonra ambulans ile Buras'da Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
 
BURSA BALIKESİR YOLUNDA KUYRUK 35 KİLOMETRE
 
Kar ve tipi yüzünden Bursa-Balıkesir Karayolu'nun Gölyazı Mevkii'nde, iki yolcu otobüsünün yan yatması sonucu kapanan karayolu henüz açılamadı. Oluşan araç kuyruğu 35 kilometreye ulaştı. Hava sıcaıklığınının sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü karayolunda sürücüler ve yolcular araçlarında beklerken, kaza yapan otobüslerin kaldırılması çalışması devam ediyor.
 
Adapazarı'nda kar etkili oldu
 
 ADAPAZARI'nda kar yağışı etkili oldu. Belediye ekipleri, yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolları ulaşıma açık tuttu.Gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Adapazarı'nda her yer bayaza büründü. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimi geçti.
 
Karla kaplı yollarda araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Belediye ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolları ulaşıma açık tuttu. Belediye ekipleri küreklerle kaldırımlarda bulunan karları da temizleyerek vatandaşların rahatça yürümesini sağladı.
 
Kocaeli'nde her yer beyaz
 
 KOCAELİ'nde etkili olan kar yağışı sonucu her yer beyaza büründü. Sekapark ve Marina'da kartpostallık güzellikler oluşurken, çocuklar kartopu oynayarak eğlendi.
 
Gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Kar kalınlığı ken merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 20 santime ulaştı. Kayak merkezi Kartepe'de ise pistlerle kar kalınlığı 215 santim olarak ölçüldü. Kartepe'ye araçların zincirsiz çıkmasına izin verilmedi. 
 
Kar yağışının başlamasının ardından belediye ekipleri yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolları açık tuttu. İzmit Sekapark ve Marina, İzmit Kent Ormanı'nda ise kartpostallık görüntüler oluştu.  
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR