Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DW TÜRKİYE MUHABİRİ GÖZALTINDA
DW TÜRKİYE MUHABİRİ GÖZALTINDA
İstanbul’da gözaltına alınan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok, sorguda Yücel’e sorulan soruların RedHack soruşturması ile ilgili olduğunu söyledi.
17 Şubat 2017, 20:51

 

İstanbul’da gözaltına alınan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok, sorguda Yücel’e sorulan soruların RedHack soruşturması ile ilgili olduğunu söyledi.

İstanbul'da gözaltına alınan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in Avukatı Veysel Ok, DW Türkçe'ye açıklamasında müvekkiline yöneltilen soruların RedHack soruşturması ile ilgili olduğunu belirterek, "Dolayısıyla terör örgütü üyeliği ile suçlanma ihtimali olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.
 
Yücel'in gözaltına alınmasına ilişkin DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan avukat Ok, hakkında yakalama kararı çıkarılan Yücel'in Salı akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermek için gittiğini ve burada gözaltına alındığını belirtti. Dosyada gizlilik kararı bulunduğu için Yücel'in hangi suçlamalarla gözaltına alındığını bilmediklerini ifade eden Ok, şunları kaydetti: "Ben kendisi ile dün görüştüm. Bugünse başka bir avukatı görüştü. Şu ana kadar sorguda sorulan sorular, gazetecilik faaliyetlerinden çok RedHAck soruşturması ile ilgili. Dolayısıyla terör örgütü üyeliğiyle suçlanması ihtimali var.”
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan gazeteci Deniz Yücel'in durumunun iyi olduğunu söyleyen Avukat Ok, "Kaçma şüphesi yok, zaten ifade vermeye kendi gitti. Dolayısıyla bir an önce salıverilmesini talep ediyoruz. Hukuken şu anda gözaltına olmasını gerektirecek bir durum yok” diye konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR