Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SANATIN MUHAFAZAKÂRI, SOSYALİSTİ OLMAZ
SANATIN MUHAFAZAKÂRI, SOSYALİSTİ OLMAZ
Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle restore edilen 250 yıllık tarihi bina sanat severlerin hizmetine sunuldu.18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.
19 Mart 2017, 14:35

 

Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle restore edilen 250 yıllık tarihi bina sanat severlerin hizmetine sunuldu.

Bağımsız Sanat Vakfı tarafından kullanılacak olan tarihi yapının açılış törenine katılan Başkan Demircan, "Sanat bağımsız olmalıdır. Faydalı olmalıdır. Güzel olmalıdır. Bütün insanlığa söyleyecek sözü, gösterdiği hedef olmalıdır. Bağımsız Sanat Vakfı’mızın, sanatın iyileştirici gücünü  her dem taze bir nefesle bize sunacağından eminim." dedi.

image

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Bağımsız Sanat Vakfı tarafından merkez binası olarak kullanılacak olan tarihi yapı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Fatih Eminönü’nde bulunan tarihi binanın 'Hep İyi Şeyler Olsun' resim sergisi ile birlikte gerçekleştirilen açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı ve 'Hep İyi Şeyler Olsun' sergisinin Küratörü Ahmet Özel’in yanı sıra çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

            SANATIN BÜTÜN İNSANLIĞA SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMALIDIR

            Açılış ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi olarak binanın restore edilmesine katkı sunmuş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

  image

 "Sanat; toplumun değerleriyle barışık olmalı, ona saygı duymalıdır. Sanatın muhafazakarı, sosyalisti, marksisti olmaz. Sanatın önüne getirilen her sıfat, bana göre sanatın değerini zedeler. Sanat bağımsız olmalıdır. Faydalı olmalıdır. Güzel olmalıdır. Bütün insanlığa söyleyecek sözü, gösterdiği hedef olmalıdır.

image

Sanatın hedefi ne? Daha iyi bir insan, daha iyi bir toplum, nihai olarak daha güzel bir ülke, daha güzel bir dünya idealidir. Sanat; milletimizin irfan seviyesine çıktıkça, o seviyeye yükseldikçe kıymet kazanır. Bağımsız Sanat Vakfı’mızın, sanatın iyileştirici gücünü  her dem taze bir nefesle bize sunacağından eminim. Bağımsız Sanat Vakfımız Hayırlı uğurlu olsun. İyi şeyler eksik olmasın hayatımızdan." dedi.

Şefaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR