Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALİ AĞAOĞLU NEDEN EVİNE ÇAĞRIYOR ?
ALİ AĞAOĞLU NEDEN EVİNE ÇAĞRIYOR ?
"Kadınlar benim malımdır" dediği için hakkında dava açan CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer'i "Evime gelsin" diyen Ali Ağaoğlu'na milletvekili Biçer 16 Nisan'dan sonra Cesaretin varsa meclise gel ,dedi.
11 Nisan 2017, 16:09
 
 
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, BBC için hazırlanan belgeselin çekimi sırasında kameraya takılan kadın çantaları için "Çantalar değil ama kullananlar benim malım" diyen kadınlara karşı parasının gücü ile terbiye ve saygı sınırlarını zorlayan  işadamı Ali Ağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Biçer kadınlara hakaret ettiği ve anayasal suç işlediği gerekçesiyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu
 
Suç duyurusunun ardından Ağaoğlu’nun "Dava açan hanımefendiyi eve bekliyorum" sözleri tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.
 
Referandum çalışmaları kapsamında Siirt’te bulunan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ağaoğlu’nun kendisinin en son gündem maddesi olduğunu söyleyerek, "Beni aramayan kadın örgütü kalmadı. Herkes yanımda olduğunu söyledi.
 
image
 
Böyle bir insanın kadınları aşağılayıcı tavırlarını anlamıyorum.
 
Benim gündemimde halkım var. Şu anda referandum çalışmalarını sürdürüyorum. Ağaoğlu’dan daha önemli işlerim var. Ona en iyi cevabı 16 Nisan tarihinden sonra vereceğim. 16 Nisan tarihinden sonra ağzından çıkanı bir kere değil, bin kere düşünmüş olacak.
 
Haysiyetten, şereften, onurdan yoksun kişiye 16 Nisan tarihinden sonra haddini bildireceğim.
 
Zaten bir kere anayasal suç işledi, şimdi suçuna bir suç daha eklemiş oldu. Anadolu’da bahçelerde otlayan büyükbaş hayvanlar mal olarak kabul edilir. Şimdi ona tavsiyem nereden geldiği belli olmayan paralarla o bahçesinde malları otlatsın. Sonra eğer bir söyleyeceği varsa ve cesursa TBMM’ye gelerek benim yüzüme söylesin.
 
image
 
Ağzının payını fazlasıyla 16 Nisan tarihinden sonra alacak
 
"Bir kadın milletvekili olarak bu görgüsüzlüğe sessiz kalınmasına da şaşırıyorum. Ağaoğlu kendisini ne zannediyor ki kadınlar için 'mal' ifadesini kullanabiliyor. Ağaoğlu’nun Türkiye’yi temsilinden utanç duyuyorum. Ahlaktan amade müteahhit manzarasını seyrediyoruz. İnsanlıktan çalmanın anlamı yok. İnsanlığın, ahlakın parayla pulla satın alınabilecek bir şeyin olmadığının açık örneğini görüyoruz.
 
Koskoca ülkede kimse yokmuş gibi müteahhit Ali Ağaoğlu’na yer verilmiş.
 
İstanbul’un geliştiğine dikkat çekmeye çalışan ve her defasında gelişimin sadece binalarla ilgili bir şey olduğunu zanneden Ağaoğlu bu ülkenin utancıdır. Bu adam daha önce de yine kadınlara yönelik 'Gecelik ilişkilerden hoşlansam İstanbul’da kadın kalmazdı' söylemlerinde de bulunmuştu. Paranın ve görgüsüzlüğün verdiği şuursuzlukla hala konuşmaya devam eden, Kuveyt Kraliçesiyle ilgili sarf ettiği sözleriyle de Türkiye’nin itibarını zedeleyen Ağaoğlu, bizi dünyaya rezil etme konusunda özenli bir uğraş içerisinde. BBC’nin Türkiye belgeselinde muhabirleri yalısında ağırlayarak kelimenin tam anlamıyla görgüsüzlüğün ve cinsiyetçiliğin dibine vuruyor."
 
Belgeselde yatak odasındaki kadın çanta ve ayakkabılarını “Kızlar dağıtıyor” diyerek gösteren Ağaoğlu, Reeve’in “Bunlar sizin değil mi” sorusuna, “Yok ama onları kullananlar benim malım” yanıtı vermişti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR