Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEPREM EGE VE MARMARA'YI FENA SALLADI
DEPREM EGE VE MARMARA'YI FENA SALLADI
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre Ege Denizi açıklarında bir deprem meydana geldi. Denizin 7 km altında gerçekleşen deprem, İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale ve Eskişehir'de hissedildi. Bu arada AFAD, depremin büyüklüğünü 6.2 olarak duyurdu.
12 Haziran 2017, 14:32
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre Ege Denizi açıklarında bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü 6.3 olarak açıklayan Kandilli, kısa süre sonra bu bilgiyi revize ederek 6.0'a çekti.
 
Midilli adası ile Karaburun'un arasında denizin 7 km altında gerçekleşen depremin merkez üssü, İzmir'in Karaburun ilçesine 23 km, Yunanistan'ın Uzo başkenti Plomari'ye ise 16 km mesafede. 
 
İstanbul'dan İzmir'e kadar tüm kıyı şeridi boyunca hissedilen depremde ilk bilgilere göre can veya mal kaybı yok. Bazı kentlerde vatandaşlar korkuyla kendilerini sokağa atarken, Midilli adasında da benzer görüntülerin yaşandığı belirtiliyor. AFAD başkanlığında kriz masası oluşturuldu. AFAD Karaburun ve Dikili'de keşif yapıldığını ve bölgeye 240 çadırın gönderildiğini açıkladı. 
 
Karaburun Kaymakamı: Can ve mal kaybı yok
 
CNN TÜRK'e konuşan Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, Karaburun'da kendilerine ulaşan can ve mal kaybı olmadığını aktararak "Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar" dedi. 
 
image
 
Karaburun'da 2 artçı deprem
 
6.0'lık sarsıntının ardından aynı bölgede 4.9 ve 4 şiddetinde iki deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre saat 15.35'te 4.9, 15.47'de ise 4.5 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. AFAD verilerine göre ilk depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. İzmir Valisi, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir can kaybı olmadığını duyurdu. Çalışmalar devam ediyor.
 
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Bakanlar Kurulu toplantısından ayrılıp kriz merkezine geçti. 
 
İzmir Valisi Ayyıldız: Bize intikal eden olumsuz bir durum yok
 
İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının olmadığını belirtti. İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu da depremle ilgili merkeze ulaşan can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar bilgisinin bulunmadığını, tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.  
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu da,  "İzmir’de bize ulaşan bir problem görünmüyor ama baya şiddetli bir depremdi. Belediyede çalışıyordum, arkadaşlar dışarı çıktılar. Teyakkuz halindeyiz, bir yerde birşey olursa tüm hemşehrilerimizin yardımına koşacağız. Bekliyoruz, görevimizi yapmaya hazırız. Karaburun üs olarak görünüyor, oraya da ulaştık. Bir kayanın kayması söz konusu. Bir can veya mal kaybı görünmüyor şu anda" şeklinde konuştu

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR