Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR YOBAZ TACİZCİ VAKASI DAHA
BİR YOBAZ TACİZCİ VAKASI DAHA
Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a Pendik'te bir minibüste şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'in başka suçtan hakkında verilen mahkumiyet kararı nedeniyle cezaevine konulduğu ortaya çıktı.
21 Haziran 2017, 15:09
 
 
Pendik'te minibüste şort giydiği için saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam kamuoyunun gündemine oturdu. Sağlam için sosyal medyada destek kampanyaları başlatıldı. 
 
Pendik Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan 21 yaşındaki İngilizce Psikoloji öğrencisi Asena Melisa Sağlam o anları şöyle .
 
Melisa Sağlam, geçen çarşamba günü AVM’ye gitmek için bir minibüse bindi. Yolculuk sürerken hemen arka koltukta oturan yobaz Ercan Kızılateş yerinden kalkarak Melisa Sağlam’ın suratına tokat attı. 
 
Kızılateş “Bu ne biçim kıyafet. Ramazanda böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?” diye de bağırdı. Olayın ilk şokunu atlatan genç kız “Sen ne diyorsun ya” diye ayağa kalkarak kendini savunmaya çalıştı ancak şahsın saldırıları devam etti. Ercak Kızılateş, “Ahlaksız, or…pu” diyerek Sağlam’ın çenesine yumruk atıp minibüsten aşağı indi. 
 
image
Sağlam olayı şöyle noktalıyor. 
 
'Oturduğum andan itibaren, ’Ramazan’da böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun’ gibi laflar söyledi. Beyaz bir tulum giymiştim, şort şeklinde. Önden dekoltesi vardı. Fakat çantam önüme asılıydı. Zaten kim düşünür ki, insan rahatsız olur mu bu giysiyle.
 
Or..pu lafını diyene kadar  uymak istemedim
 
Bir süre sonra 30’lu yaşlardaki bu kişinin yanına gelerek ayakta dikildiğini, minibüsten inerken de kendisine yumruk attığını söyleyen Asena Melisa Sağlam, "Sol çenemde aniden bir ağrı hissettim. Çünkü cama çarptım. Kök dişim kırıldı arkadaki. Ne yapıyorsun diye bağırıp kolundan kavradım. Ondan sonra yardım bekledim. ’Kim oluyorsun, ’nasıl bana vurursun’ şeklinde cümleler kullandım. Buna rağmen kimse gelmedi. Tutup sarstığım için şahıs bana tekrar vurdu ben ayaktayken, şoför arkasını dönüp izliyordu. Bana bir kez daha vurduktan sonra ben de onun yüzüne tokat attım.
 
Saçımı tuttu çekti. Kafamı eğip yumruk attı. Yumruktan sonra ben yere düştüm. Kaçtı, kimse gitmedi peşinden" 
 
Olay sonrası araçta bulunan diğer yolcular tarafından sakinleştirilmeye çalışan genç kız hemen karakola giderek şahıstan şikayetçi oldu.
Saldırı ile ilgili soruşturma başlatan savcılık, saldırgan şahsın gözaltına alınması için talimat verdi. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan saldırgan Kızılateş ‘saldırı’ suçundan önce serbest bırakıldı. Ancak hakkında başka bir suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
image
 
Başsavcılık ise bugün ‘saldırı’ suçundan Kızılateş için yeniden gözaltı kararı verdi. Yani Kızılateş için genç kıza saldırı suçundan hukuki süreç de devam edecek.
 
 
Sağlam hukuki mücadelesinin yanında kamuoyu kampanyası da başlattı. Nar Kadın Dayanışması genç kıza sahip çıktı ve adliyeye gelerek suç duyurusu için ona destek oldu. Sağlam yaşadıklarını “Sol çenemde aniden bir ağrı hissettim. Çünkü cama çarptım. Kök dişim kırıldı. Saçımı tuttu çekti. Kafamı eğip yumruk attı. Yumruktan sonra ben yere düştüm. Yardım bekledim. Kimse gelmedi. Şoför arkasını dönüp izliyordu.. Kaçtı, kimse gitmedi peşinden” diye anlattı. 
Yobaz sapık  Ercan Kızılateş birçok darp-taciz vakasında olduğu gibi serbest kaldı ancak hakkında başka bir suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için tutuklandı. Kızılateş’in ramazan ayı ,oruç diyerek genç kıza saldırmasından sonra ortaya çarpıcı bir gerçek daha çıktı.
Sapık Ercan Kızılateş'in aynı zamanda  uyuşturucu madde suçundan da sabıkasının olduğu öğrenildi.
 
Yaşadığı iğrenç saldırı ile gündeme gelen Asena Melisa Sağlam ise bugün vicdanları sızlatan bir başka detaya dikkat çekti. Genç kız, kendisine yönelik sosyal medyada tacizlerin başladığını açıkladı.
 
image
 
 Sağlam twitter hesabından “Yani destek olanlara teşekkür ediyorum da ‘haberi görüp tanışmak istedim’ diyenlere anlam veremiyorum.
 
 Destek mesajı atanların yüzde doksanı erkek. Kendi hemcinslerinden utandıklarından mı bu yoğunluk yoksa kadınların beraberlik eksikliğinden mi?” diye yazdı. Sözcü’ye de konuşan genç kız “Şoktayım… Böyle bir olaydan sonra hâlâ sosyal medyadan da olsa taciz edilmek yaşadıklarımın bir kanıtı gibi. Gelen mesajların birçoğu ‘yaşadıklarına çok üzüldük’le başlıyor. Tanışalım mı ile devam ediyor” diye isyan etti. Saldırganın bir başka suçtan da olsa cezaevinde olduğunu hatırlatan kız ‘adaletin tecelli etmesini diliyorum’ diye konuştu.image
 
Kızına destek veren Trabzonlu Emekli Öğretmen Eyüp Sağlam saldırganın eğitimsiz olduğuna vurgu yaparak, "Bazı şeyleri kendilerini tek başına halledeceklerini zannediyorlar. Toplumun değerlerine de zarar veriyorlar. Bir nevi provokasyon. Neye hizmet ettiklerini anlamış değilim.
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR