Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KETEN KARDEŞLERE CİNAYET GÖZALTISI
KETEN KARDEŞLERE CİNAYET GÖZALTISI
Şişli Belediyesi’nin Darülaceze Caddesi üzerinde bulunan yeni binasında 18 Temmuz 2016'da yaşanan olayda, Başkan Yardımcısı Cemil Candaş makamında tabancayla vurularak öldürülmüştü.Cinayetin tepe isimlerine ulaşan Organize polisi, azmettirici olarak Keten İnşaatın sahibi Rıza ve Selahattin Keten ile bir şirket çalışanını gözaltına aldı.
10 Ağustos 2017, 16:57
 
İstanbul’da geçen yıl öldürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması kapsamında Keten inşaatın sahipleri Rıza ve Selahattin Keten kardeşler gözaltına alındı.
 
image
 
Cinayete azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alınan Keten kardeşlerle birlikte, gözaltına alınanlar arasında bir çalışanları bulunuyor.
 
Şişli Belediyesi’nin Darülaceze Caddesi üzerinde bulunan yeni binasında 18 Temmuz 2016'da yaşanan olayda, Başkan Yardımcısı Cemil Candaş makamında tabancayla vurularak öldürülmüş, olayın ardından İstanbul Emniye
t Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tetikçi Şenol Ş.'yi yakalayarak gözaltına almıştı.
 
Emniyet ifadesinde “Para istedim vermedi. Onun için vurdum” diyen tetikçi Şenol Ş. sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.
 
Cemil Candaş öldürülmeden önce iki kere saldırı girişiminden kurtulmuş. Candaş'a, ilk olarak belediye binası çıkışında motosikletli bir şahıs silahlı saldırı girişiminde bulunmuş, daha sonra da Atatürk havalimanı'nda yumruklu saldırıya uğramıştı.
 
Rıza Keten ve Selahattin Keten gözaltında ,iki kardeşin dosyası ile ilgili gizlilik kararının verildiği öğrenildi.
 
Soruşturmayı genişleten polis, cinayetin basit bir saldırı olmadığını ortaya çıkarırken İmar ve Şehircilikten sorumlu Başkan Yardımcısı Candaş'ın inşaat rantı tezgahına mani olmak için çaba sarfederek, çete tarafından ceza olarak için öldürüldüğünü ortaya çıkardı.
 
Yapılan soruşturmada Keten İnşaat yöneticilerinin ve aralarında saldırganın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış 6'sı tutuklanmış, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Şenol Şahin, Mithat Yılmaz, Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman katılmıştı.
 
Tutuklu sanıklardan Mithat Yılmaz da, "Cemil Candaş, 7 binanın iskanını iptal etmiş. Bunların 4'ü Keten İnşaat'ın. 1 milyar dolara yakın gayrimenkulün iskanları iptal edilmiş" diyerek olayın imar rantına dayandığını söylemişti..
 
Mahkeme, soruşturmaları ayrı yürütülen Keten İnşaat'ın sahipleri Selahattin Keten ve Rıza Keten'le ilgili Şenol Şahin, Engin Gölve ile Hacı Avcı'nın ifadelerinin değerlendirilmesi için İstanbul Başsavcılığı'na gönderilmesine karar vermişdi.
 
Olayla ilgili tutuklamalar yaşanırken, cinayetin arkasından örgütsel bir yapı çıkması sebebiyle soruşturma Asayiş polisi tarafından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devredildi.Organize Polisi cinayetle ilgili yeni delillere ulaştı ve o deliller ışığında dün sabah yeni bir operasyon başlattı. Cinayetin tepe isimlerine ulaşan Organize polisi, azmettirici olarak Keten İnşaatın sahibi Rıza ve Selahattin Keten ile bir şirket çalışanını gözaltına alındı.
 
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilerin sorgusu devam ediyor
             image
 
DAVANIN SANIĞI KETEN KARDEŞLERİ SUÇLAMIŞTI
 
Cemil Candaş cinayeti ile ilgili açılan davanın sanıklardan Hacı Avcı geçen Mart ayındaki duruşmada şunları söylemişti: “Selahattin Keten, Hayri başkan (Hayri İnönü) dahil birçok kişiyle sorun yaşadı. Başkanla konuştum projenin olmayacağını söyledi. Ben de bunu anlattım Selahattin Keten'e. O da 'Ben bu başkan yardımcısını dövdüreceğim. Hayri başkan randevu da vermiyor' dedi. Cemil Candaş tehdit alıyordu zaten. Kendisi bana anlatmıştı. 'Burada 30 senedir bir çete var. Bunu kırmam gerekiyor' diyordu. İş, Keten'le çıkmaza girdiği için Selahattin Keten 'Onu dövdüreceğim. En azından bir yumruk attırayım' dedi. Ben de Engin Gölve'ye (davanın bir diğer sanığı) 'Bir müdür dövülecek' dedim. Sonra Selahattin'i arayıp 'Birini buldum ama nasıl olacak diyor' dedim. O da 'Rıza'yı göndereceğim' dedi. Olay olduktan sonra Selahattin Keten aradı beni. Neler olduğunu sordu. Rıza Keten'in ruhsatlı silahı vardı."demişti.
 
image
 
CANDAŞ CİNAYETİ ARDINDA YÜZMİLYONLARCA EURO'LUK İMAR RANTI MI VAR?
 
Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş, Şişli Belediyesi’nin Darülaceze Caddesi üzerinde bulunan yeni binasındaki makamında 18 Temmuz 2016'da tabancayla vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tetikçi Şenol Ş.'yi yakalayarak gözaltına almıştı. Emniyet ifadesinde “Para istedim vermedi. Onun için vurdum” diyen tetikçi Şenol Ş. sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.
 
Mart ayında hakim karşısına çıkan Şenol Şahin, ifadesine "Etkin pişmanlıktan yararlanıp bildiklerimi anlatmak istiyorum" demişti. Şahin, cinayetten 3-4 gün önce sanık Engin Gölve'nin kendisine birinin burnunun kırılmasını istediğini, kendisinin de bunu kabul ettiğini söylemiş, ardından dava sanıklarından Mithat Yılmaz'ın eşine ait olduğu belirtilen otoparkta Engin Gölve, Rıza Keten ve Hacı Avcı ile buluştuklarını belirtip şunları anlatmıştı:
 
“Rıza Keten, belediyede bir müdürün burnunun kırılmasını istediğini söyledi. Bunun nasıl olacağını sordum. Candaş'ın belediyenin 3. katında olması gerektiğini söyledi. Ben de 'tamam' dedim. Bana fotoğrafını gösterdi, 80 bin TL para teklif edildi, kabul ettim. Otoparktan çıkarak tek başıma belediyeye gittim. Rıza Keten belediyenin tuvaletinde buluşacağımızı söylemişti. Belediyenin tuvaletinde buluştuk. Orada tekrar telkinde bulunarak, Candaş'ın fotoğrafını gösterdi. Odasını gösterdi, bugün halledilmesi gerektiğini söyledi. 'Bu olayı gerçekleştirdiğimde nasıl çıkacağım. Beni linç ederler' dedim. 'Sana silah vereceğim, burnunu kırdıktan sonra silahını göstererek çıkarsın' dedi. Silaha alışık olmadığımdan yapabilir miyim yapamaz mıyım diye tereddüt ettim. Müdürün işlere engel olduğundan bugün yapılması gerektiğini söyledi. 'Yapamazsam bırakır giderim' dedim. 'Bunu yaparsan her türlü kardeşimizsin. Cezaevinde sana bakarız' dediler. Silahı üzerime aldım, tuvaletten çıkıp koridorda dolandım. Maktulu tanımadığım için tedirgindim. Tuvaletin çıkışında fark ettim o olduğunu. Maktulun uzun soylu ve yapılı olduğunu görünce burnuna vurmaktan vazgeçip silahla ateş ettim. Söz verdikleri gibi bana bakmadılar, avukat sağlamadılar. Rıza Keten, yakalandığımda İbrahim Kocaman ismini vermemi söyledi. İbrahim Kocaman'ın kesilmiş cezası olduğunu ve burada olmadığından onun adını verebileceğimi, kendisinin dostları olduğunu söyledi...”diye ifade vermişti.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR