Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVCILAR SAHİL ALANI MANGALCI İŞGALİNDE
AVCILAR SAHİL ALANI MANGALCI İŞGALİNDE
Avcılar sahilinde insanların rahat yürüyemez hale gelmesi semt sakinlerini isyan noktasına getirdi.
16 Ağustos 2017, 16:29
 
Avcılar’ın Denizköşkler sahilinde mangal yakmanın yasak olmasına rağmen, son bir yıldır mangal yapmak için bölgeye gelenlerin artmasıyla beraber hem çevre kirliliği, hem de sahil şeridinde büyük bir trafik çilesi yaşanmaya başladı.
 
İstanbul'un deniz ve göl ele sarmalanmış güzel ilçesinde mangal kokusu isyanı.
 
Avcılar sahili mangalcılar ve 3.dünya ülkelerinden gelen donla denize girenlerin işgali altında.
 
İstanbul'un başına adeta bela yüzbinlerce mülteci toplum katmanının her alanında çoğalmaya devam ederken ,toplumumuzun yaşam alanı daralmaya devam ediyor.
 
Avcılar'lı sakinlerden oluşan AVCEDER ''Bu rezalete dur denilmeli ''dedi.
 
Hafta sonları adım atmanın bile zor olduğu Avcılar sahillerinde İBB’nin güvenlik ekibi olmasına, ‘ateş yakmak yasaktır’ uyarısına rağmen, mangalcıları hiç kimse durduramıyor. Bu durum da en çok Denizköşkler ve Gümüşpala’da oturanları etkiliyor. Hafta sonları sahil boyunca yoğun bir mangal kokusu ve dumanlarla kaplı. Çevre kirliliğine de yol açan bu durum aynı zamanda sahil şeridi boyunca olan trafik durumunu da olumsuz etkiliyor.
 
image
 
Çevre Kültürünü Geliştirme ve Eğitimi Afet Yardım Derneği Başkanı Kadriye Maraşlı, Avcılar başta olmak üzere İstanbul'daki sahillerde görülen kirliliklere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin müdahale etmesi ,görevlerini gerektiği gibi yapmalarını istedi.
 
Vatandaşlar Avcılar sahilinde iç çamaşırları ile denize girenlere de tepki gösterdi.
 
AVCEDER Başkanı Maraşlı, Avcılar Deniz Otobüsü Terminali karşısındaki Şehit Asteğmen Mustafa Burcu Parkında basın açıklaması yaparak sahilde hava, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan ,bölgeyi adeta bir açıkhava kebap çarşısı haline getiren mangal yakılmasının önüne geçilmesini istedi.
 
image
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) güvenlik ekibinin de bölgede yer almasına rağmen, mangal için gelenlere yönelik herhangi bir cezai işlem yapılmıyor.
 
Çeşitli kuruluşların da destek verdiği Maraşlı, sahilde mangal yaparak piknik yapanların 6 kilometre uzunluğundaki Avcılar sahilini ateşe verilmiş hale çevirdiklerini öne sürerken, "Sahil İBB denetimi altındadır. İBB'yi göreve çağırıyoruz. Bir an önce buna el atmalı, denetimlerini arttırmalı, gerekeni yapmalıdır. Doğa kimsenin tekeli altında değildir. Biz çevreciler bunu esefle kınıyoruz. Daha temiz bir Avcılar için el ele omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz. 
 
              image
 
Sahillerimizde rant uğruna yapılabilecek her şeye karşıyız,hiç kimsenin çevre, gürültü, hava, görüntü kirliliği yapmaya hakkı yoktur. Bu gidişata dur diyoruz" 
 
Başkan Kadriye Maraşlı, çevre derneği olarak Avcılar sahilinde insanların rahat yürüyemez hale gelmesi, hava, toprak kirliliğine üzüldüklerini söyledi. Maraşlı, bazı yabancı uyrukluların Avcılar sahilinde iç çamaşırları ile denize girmelerini kınadıklarını ifade ederken, şunları ekledi:image
 
Çocuk ve kadınlarımız Avcılar sahilinde rahat dolaşamaz oldu.
 
Küçükçekmece'den bakıldığında mangal dumanları nedeniyle Avcılar sahili ateş almış bir durumda. Hava kirliliği solunum hastalıklara neden olduğu için engellenmesi gerek. Başta Avcılar başta olmak üzere İBB'nin İstanbul'daki tüm sahilleri denetlemelerini, cezaları yükseltmelerini istiyoruz. 
 
Avcıların bir tarafı göl, diğeri deniz.
 
Bu güzelliği hiç kimsenin kirletmeye hakkı yok. Kirlenirse bunların karşısındayız. Sonuna kadar takibindeyiz. Basın açıklamamıza karşı duyarsız kalınırlarsa daha büyük kitle ile karşı çıkacağız,diyerek semt halkı ile bu rezalete itiraz etmeye devam ederek olayın takipçisi olacaklarını belirtti..
 
Protestoya katılan bir Avcılar sakini;
 
Avcılar ilçesi Denizköşkler sahilini Avcılar halkı olarak kullanamamaktan dolayı şikâyetçiyiz. Sahil ailece inemediğimiz güvensiz bir yer oldu.Çocuklarımızı yanımızdan ayıramaz hale geldik,nereden geldikleri belli olmayan farklı kültürden insanların içinde azınlık olarak kaldık,laf atıyorlar,kavga yapyorlar,parkta güvenlik olarak çalışanlar korkuyor uyaramıyorlar.
 
image
 
Avcılar sahili, güvenliği olmayan bir yer haline gelmiştir.
 
Bununla birlikte sahile gelen piknikçiler, sahilimizi pisletmekte, yaktıkları mangal dolayısıyla etrafı duman kaplamakta, küllerini çimlere, koşu alanına atmakta ve tahribat yaratıp çevre kirliliği yaratmaktadır. Bir an önce sahilimizi huzurlu bir Avcılar sahili olarak görmek istiyoruz.” dedi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR