Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADIN VE ÇOCUK ŞİDDETİ TIRMANIYOR
KADIN VE ÇOCUK ŞİDDETİ TIRMANIYOR
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eylül ayı raporuna göre 37 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 33 çocuk ise cinsel istismara maruz bırakıldı.
7 Ekim 2017, 10:03
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eylül ayı raporuna göre 37 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 33 çocuk ise cinsel istismara maruz bırakıldı.
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2017 Eylül ayı “Kadın Cinayetleri” raporunu açıkladı.
 
image
 
Rapora göre Eylül ayında 37 kadın erkekler tarafından öldürüldü.
 
6284 sayılı koruma kanunun etkin uygulanmadığına dikkat çekilen raporda, Boşanmaları Araştırma Komisyonu’nun da boşanmaları engellemek için Medeni Kanunlara aykırı bir biçimde harekete geçtiği ifade edildi.
 
Raporda son günlerde süren müftülere nikah yetkisi verilmesine ilişkin tartışmalara da değinilerek ‘laikliği yok sayarak çocuk yaşta evliliklerin önünü açacak şekilde karşımızda duruyor’ denildi.
 
Raporda oranlara bakıldığında öldürülen kadınların arasında boşanmak isteyenlerin yoğunlukta olduğu belirtiliyor. Yani kadınların çoğu kendi hayatlarına ilişkin karar vermek istedikleri için katlediliyor.
 
image
 
Cinsel istismar
 
Basından alınan verilere göre Eylül ayında 33 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı kaydedildi.
 
Bazı bölgelerde çocukların fuhuşa zorlandığı belirtilen raporda, küçük yerde yaşanan istismarın zaman zaman gizlendiği hatta çocukların zorla evlendirildiği bilgisi de yer aldı.
 
Cinsel şiddet
 
Yine basında yer alan veriler ışığında derlenen rakamlara göre bu ay 6 kadın tecavüze uğradı, 18 kadın ise taciz edildi.
 
Raporda cinsel şiddet uygulanan kadınların 9’unun 16-18 yaş aralığında olduğu bildirildi.
 
Ayrıca raporda devlet korumadığı ve cezalar yetersiz olduğu için kadınların kendilerini cinsel saldırıya maruz bırakan erkekleri öldürmek zorunda kaldığı da kaydedildi.
 
image
 
Kadınların yaşam ve giyim şekline müdahale
 
Kamusal ve hatta özel alanda da kadınların yaşam ve giyim tarzına yapılan müdahalelere dikkat çekilen raporda, “Kadınlar dışarıda “şort giydiği için” saldırıya maruz kalır ve bu duruma sessiz kalınırsa, saldırganlar cezasızlıkla ödüllendirilirse, kadınların yaşam tarzına yönelik saldırılarda artmaya başlar” denildi.
 
‘Kadınlar cihat nidalarıyla öldürüldü’
 
“Kadınlar, cihat naraları atılarak, işkence edilerek öldürülüyorlar” denilen raporda şu örnek verildi:
 
Muş’ta özel güvenlik görevlisi olan Mehmetcan Aykan 1.5 yaşındaki oğlu Musab ile eşi Ayten, kız kardeşi Sultan, ağabeyinin eşi Vahide ve amcasının gelini Besra olmak üzere 5 kişiyi tabancayla vurarak öldürdü. Mehmetcan Aykan’ın cinayetlerden bir gün önce sosyal paylaşım hesabından, ‘Bize Allah’tan korkmayı öğrettiler’, ‘Cihat kıyamete kadar devam edecek bir farzdır’ diye paylaşımları dikkat çekti.
 
300 kadın kimliğinden vazgeçmek zorunda kaldı
 
Öte yandan raporda şiddet gören kadınların yeni bir hayata başlayabilmek için kimliklerinden vazgeçtiklerine de değinildi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de şiddet gören kadınların çoğu kimliklerinin tamamen değiştirilmesini istedi.
 
Uygulamanın ilk başladığı 2013 yılında 40 kadın ismini değiştirdi. İsmini değiştiren kadınların sayısı 2015’te 125 olurken, bu yıl 300’e ulaştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR