Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD'İN ANKARA GAR KATLİAMI UNUTULMASIN
IŞİD'İN ANKARA GAR KATLİAMI UNUTULMASIN
10 Ekim 2015’te Emek, Demokrasi ve Barış Mitingine IŞİD’in canlı bomba saldırısı düzenlemesi sonucu 102 kişinin yaşamını yitirmesi, yüzlerce kişinin yaralanmasının ardından iki yıl geçti. 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği, TMMOB, TTB, KESK ve DİSK, ikinci yıl dönümünde katliamı lanetlemek ve yaşamını yitirenleri anmak için Ankara Tren Garı önünde anma düzenlemek istedi Vali izin vermedi.
10 Ekim 2017, 18:14
 
 
10 Ekim'in ikinci yıl dönümünde katliamda yaşamını yitirenlerin anılmasına yine izin verilmedi.
 
Ankara Tren Garı’na çıkan bütün yollar Valilik kararıyla kapatılırken polisler birçok noktada kitleye biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin bile katliamın yaşandığı alana gitmesine izin verilmedi.
 
image
 
Emek ve demokrasi güçleri ile katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri sabah Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu önünde buluşarak Tren Garı’na yürümek istedi. Valilik kararı ile Tren Garı’na çıkan bütün yollar kapalı olduğundan aileler ile emek ve demokrasi güçlerinin yolları alana bir kilometre uzaklıktaki Opera Köprüsü altında kesildi. Aralarında katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, yaralananlar, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ile kitle örgütü temsilcileri ve yurttaşların da bulunduğu kitleye biber gazı ve plastik mermi ile saldırıldı.
 
image
 
Anma için Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu önüne gitmek için farklı yerlerde toplananlar da saldırıya uğradı.
 
Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerin yoğunlukta olduğu büyük kitle katliam alanına yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki Ankara Adliyesi önünde buluştu.
 
Polisin saldırısı üzerine Necatibey Caddesi'ne yönelen kitle alkış ve sloganlarla İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) önünde tekrar bir araya geldi. Kitleyi takip eden polisler burada da basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.
 
Anma için bir araya gelenlerin patlamanın yaşandığı saat olan 10.04’teki anma töreninin İMO'nun Toplantı Salonu'nda yapılacağını söylemesine rağmen, polis saldırısına devam etti. İMO önüne gelen iki TOMA'dan kitleye tazyikli su sıkılırken, Çevik Kuvvet de biber gazı ile saldırdı. İMO binası içerisine de atılan gaz nedeniyle anma için toplananlar uzun süre nefes almakta zorlandı.
 
image
 
Tüm saldırıya karşın saat 10.04’te İMO’da yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Polisin anma törenine izin vermemesi kınanırken, faillerin cezalandırılması için hukuk mücadelesinin sürdürüleceği kaydedildi.
 
Ankara'nın çeşitli yerlerinde devam eden eylemlerde toplam 15 yurttaş gözaltına alındı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR