Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MADEN FELAKETİNDE 3 GÖZALTI
MADEN FELAKETİNDE 3 GÖZALTI
Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde meydana göçük sonrası gözaltılar var. Şırnak 3 No'lu ocakta 7 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi yaralı kurtarıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, madenin ruhsatsız ve kaçak olduğu açıkladı
18 Ekim 2017, 10:10
 
Şırnak’ta, 7 işçinin hayatının kaybettiği, 1 işçinin de yaralandığı maden göçüğü ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde alt yüklenici firma sahibi ile iki çalışan gözaltına alındı.
 
Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak yaptığı yazılı açıklamada, Cizre karayolu üzerinde bulunan 1 Nolu kömür ocağında dün meydana gelen göçükte 7 işçinin hayatını kaybettiğini, bir işçinin ise yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini hatırlattı.
 
Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında cumhuriyet savcısı ve üç kişilik bilirkişi heyeti ile olay mahallinde yapılan ilk incelemede, herhangi bir kaçak kömür üretimine rastlanmadığının tespit edildiğini ifade eden Patlak, ancak söz konusu yüklenici firmanın üretime hazırlık çalışmaları kapsamında faaliyet yürüttüğünün belirlendiğini belirtti.
 
Patlak, söz konusu elim olayda hayatını kaybeden 7 işçinin otopsisinin tamamlanarak, cenazelerin ailelerine teslim edildiğini anımsatarak, olaya ilişkin alt yüklenici firma sahibi ile iki çalışanın gözaltına alındığını bildirdi.
 
Bilirkişi raporu doğrultusunda meydana gelen olayda ihmali ve kusuru bulunan diğer kişiler hakkında işlemin tesis edileceğini ifade eden Patlak, "Olayda hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı işçiye de acil şifa dileriz." ifadesini kullandı.image
 
ENERJİ BAKANLIĞI: MADEN OCAĞI KAÇAK
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kazanın olduğu madenin ruhsatsız ve kaçak olduğu belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir."
 
CHP HEYET GÖNDERDİ
CHP'nin, kaçak faaliyet gösteren kömür ocağında yaşanan göçük nedeniyle Şırnak'a bir heyet gönderdiği bildirildi.
 
CHP'den yapılan açıklamada, Şırnak'ta kaçak çalıştırılan bir maden ocağında dün meydana gelen göçük sonucunda 7 madencinin hayatını kaybettiği, 4 madencinin de yaralandığı hatırlatıldı.
 
Olay sonrası milletvekillerinden oluşan bir heyetin bölgeye gönderilmesinin kararlaştırıldığı belirtilirken, yapılan görevlendirme ile Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun bugün Şırnak'ta incelemelerde bulunacağı, aileler ve yetkililerle görüşeceği kaydedildi.
 
ŞIRNAK

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR