Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞİMDİ DE ALMANYALI OSMANLILAR
ŞİMDİ DE ALMANYALI OSMANLILAR
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu üyelerini Perşembe günü Türk istihbaratının eyaletteki faaliyetleri hakkında bilgilendirecek.
19 Ekim 2017, 10:06
 
Geçtiğimiz yıl Almanya'da bir "suç örgütü" olarak adlandırılan Türk kökenli göçmenlerin oluşturduğu "Osmanen Germania Rocker Kulübü"ne polisler baskın düzenlenmiş ve Almanya'da mafyalaşma faaliyetinde bulundukları iddiası ile 7 üyesi tutuklanmıştı.. 
 
image 
ALMANYALI OSMANLILAR MECLİS GÜNDEMİNDE 
 
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu üyelerini Perşembe günü Türk istihbaratının eyaletteki faaliyetleri hakkında bilgilendirecek.
 
Bu dosyada ''2015 yılında kurulan "Osmanen Germania" rocker kulübü, Türk güvenlik yetkilileri ile yakın bir işbirliği içinde çalışıyor '' iddiaları ile '' Almanyalı Osmanlılar '' denilen  "Osmanen Rocker Kulübü" denilen suç örgütünü Türkiye ile bağlantılı gösteriyorlar.
 
image
 
 
Reul'un Sosyal Demokrat Parti'nin talebi üzerine hazırladığı bilgilendirme raporunda, Almanya'da polis baskınları ve örgütlü suçlarla gündeme gelen "Almanyalı Osmanlılar" adlı örgütün Türkiye ile bağlantılarına dair iddialara yer verildi.
 
Alman basınında bu hafta çıkan haberlerde işlenen konu olarak dikkat çeken raporda grubun başkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından 2016 yılı Ekim ayında Ankara'da kabul edildiği bilgisine de yer verildi.
 
image
 
Raporda ziyareti gerçekleştiren başkanın görüşme ile ilgili, "Saygıdeğer kurucumuz ve Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından İlnur Çevik, Almanyalı Osmanlıları Cumhurbaşkanlığı'nda kabul etti.
 
Grubun sembolünün olduğu tişörtü giyerek, cumhurbaşkanlığının yurt dışındaki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk vatandaşlarının arkasında olduğunu söyledi" yorumunda bulunduğu da aktarıldı.
 
İLNUR ÇEVİK İLE GÖRÜŞME
 
Bavyera Radyo Televizyon Kurumu bu yıl haziran ayında konuyla ilgili yaptığı haberde İlnur Çevik'e bu görüşmeyle ilgili soru yöneltmiş, kuruma e-posta yoluyla açıklama yapan Çevik, "Almanyalı Osmanlı" gençlerin çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, "Onlara güzel çalışmalarına ve Almanya'da Türk gençlerini sokaktan kurtarmaya devam etmelerini söyledim" demişti.
 
Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Reul'ün bilgilendirme raporunda Türk makamlarının "Almanyalı Osmanlılar"ın faaliyetlerini PKK, aşırı solcu Türkler ve FETÖ'ye karşı "terörle mücadele" faaliyeti olarak değerlendirdiğine dikkat çekilerek, Almanya'da geçmişte "Almanyalı Osmanlılar" ile solcu Türk gruplar arasında çatışmalar yaşandığı bilgisine de yer veriliyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR