Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VASİYETİ '' ADAY OL DEDİ ''
VASİYETİ '' ADAY OL DEDİ ''
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Firuz Kanatlı'nın cenazesinde Kanatlı'nın 'Ölmeden önce bir vasiyeti oldu mu size bir şey dedi mi?' sorusuna, "Bana aday ol dedi. Aday ol sakın aksini yapma dedi." cevabını verdi.
21 Ekim 2017, 10:39
 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eti Onursal Başkanı Firaz Kanatlı’nın cenazesinde sozcu.com.tr’nin sorularını yanıtladı. Kanatlı’nın Türkiye’nin aydınlık isimlerinden biri olduğunu belirten Büyükerşen, “Firuz Bey gerçekten Türkiye’nin aydınlık kafalarından bir tanesiydi. Anadolulu bir sanayiciydi. Topluma dönük bir sanayiciydi. Türkiye’nin ilk ikisine giren bir firmadır Eti. Firuz bey bunun ötesinde Eskişehir dışına çıkmamış. Kendisine ucuz arazilerde yerler teklif edilmesine rağmen hayır burada kalacağım ben Eskişehirliyim diyen biridir” diye konuştu.
 
image
 
Kanatlı’nın ülke meselelerine duyarlı olduğunu anlatan Büyükerşen, “Sık sık benim ona ziyaretlerimde veya ailecek ziyaretlerde hep memleket meseleleri konuşurduk. Türkiye’nin demokratikleşmesini önemserdi. Türkiye bölgesel zenginliği olan bir ülkedir. Siyasette yeteri katar batılı olamıyoruz derdi.
 
Gerçekten tam bir batılı demokrasi taraftarıyla zaman zaman benim büyükşehir belediye başkanı olarak işlerimi takdir eder daha neler yapmam konusundaki düşüncelerimi ifade ederdi. Ben de onları bir nashiyat abi nashiyatı olarak alırdım. Çok hayır sahibi bir insandı. Toplumsal sorumluluk projeleri vardır moda olan. Kazancından bir kısmını iş alemi verir. Firuz Bey çok büyüktür bu konuda. Sessiz sedasız yapar” ifadelerini kullandı.
Firuz Kanatlı vefat etmeden 3-4 gün önce kendisini hastanede ziyaret ettiğini anlatan Büyükerşen, “Özel olarak bana bir şey söyledi. Aslında özel olduğu için söylemek istemiyorum.
 
Bana ‘aday ol’ dedi.
 
Hangi alanda aday ol dediğini söylemek istemiyorum ikimizin arasında o özel. Aday ol sakın aksini yapma dedi” diyerek ‘Kendisinin ölmeden önce bir vasiyeti oldu, size bir şey dedi mi?’ sorumuza yanıt verdi.
 
Yılmaz Büyükerşen’in ismi 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabileceği iddiaları ile anılıyordu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR