Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TARSUS KAZISINDA NE BULUNDU ?
TARSUS KAZISINDA NE BULUNDU ?
Tarsus'taki gizemli kazıya ilişkin yeni iddia: Mersin'in Tarsus ilçesi, 82 Evler Mahallesi'nde aylardır kazı yapılan eve ilişkin A Haber İstihbarat Şefi Kubilay Gülbek, açıklamalarda bulundu. Tarsus'ta 3 gündür olayı araştıran Gülbek, bölgede Roma dönemine ait bir saklı kente ulaşıldığını söyledi.
2 Kasım 2017, 09:51
 
Mersin'in Tarsus ilçesi, 82 Evler Mahallesi'nde aylardır kazı yapılan eve ilişkin yeni bir iddia daha gündeme geldi.
 
Mersin'in Tarsus ilçesi, 82 Evler Mahallesi'nde aylardır kazı yapılan eve ilişkin A Haber İstihbarat Şefi Kubilay Gülbek, açıklamalarda bulundu. Tarsus'ta 3 gündür olayı araştıran Gülbek, bölgede Roma dönemine ait bir saklı kente ulaşıldığını söyledi. Gülbek, bir polisin ölümünü de kapsayan kazıyla ilgili merak edilenleri şöyle aktardı:
 
Yeraltı kenti bulundu Kazıyı Mersin Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar yürütüyor.
 
Burada, M.Ö. 300'lü yıllara dayanan bir yeraltı kenti bulundu. Bu kente açılan tek kapı da bu evin altında yer alıyor. 2012'de defineciler bu evin haritasını buluyor. Trafik polisi Mithat Erdal definecilerle tanışıyor ve kazıyı birlikte yapıyorlar. 300 metre kadar antik şehre iniyorlar. Kapının girişindeki bölüm, o dönemin fakirhalkına ait. Daha elit tabakanın veya kralın yaşadığı alan birkaç kilometre ileride. Bugüne kadar çanak çömlek, testi, gözyaşı şişeleri, çocuk oyuncakları gibi basit malzemeler bulunmuş. Ancak definecilerden ihbarcı olan bir kişi 'Yeraltı geçidinde dolaşırken bir oda dolusu altın gördüm' demiş.
 
İhbarcı olan bir defineci, polis memuru Mithat Erdal'ı, gözaltına alınıp serbet bırakılan Şenol isimli definecinin kendi silahıyla ensesine ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Başka bir ihbarcı da polis memuru Mithat Erdal ile FETÖ soruşturmasından tutuklanan dönemin ilçe emniyet müdürü Yaşar A.'nın definecilerle birlikte çalıştığını, kazıda değeri 19 milyon lirayı bulan altın sikkeler ve şamdanlar bulduklarını iddia etti."
 
KAZI YERİNDEN GÖRÜNTÜLERİ İZLE
 
image
 
VATİKAN İLGİMİZ YOK DİYOR
 
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, olaydaki esrarın Hristiyanlığın önemli isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul’ün kayıp İncil’i ile ilgili olduğunu iddia etti.
 
Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Başpiskopos Paul Russell,bu iddiayı yalanladı "Vatikan'ın Tarsus'taki herhangi bir arkeolojik kazı veya başka faaliyete dahli yoktur" dedi. Büyükelçi, Vatikan'ın Tarsus'taki olayla ilişkilendirildiği haberlerin 'uydurma' ve 'yanlış' olduğunu söyledi.
Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde gizlilik kararı içinde birinci yılını dolduran kazı evine girmeye çalışan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, olaydaki esrarın Hristiyanlığın önemli isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul'ün kayıp İncil'i ile ilgili olduğunu iddia etmişti.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR