Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LİBYA'DA 3 TÜRK KAÇIRILDI
LİBYA'DA 3 TÜRK KAÇIRILDI
Libya'nın Ubari Belediyesi Vekili Ömer Kuki, uluslararası ajanslara yaptığı açıklamada, silahlı bir grubun, 3 Türk ile 1 Güney Afrikalı ENKA Teknik çalışanlarının kaçırıldığını söyledi.
3 Kasım 2017, 22:03
 
Libya'nın Ubari Belediyesi Vekili Ömer Kuki, uluslararası ajanslara yaptığı açıklamada, silahlı bir grubun,  3 Türk ile 1 Güney Afrikalı ENKA Teknik çalışanlarının kaçırıldığını söyledi.
 
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nde (UMH) Yerel Yönetimler Bakanı Bidad Kansu, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Mühendislerin serbest bırakılması için herkesin birleşmesi ve santraldeki korumanın yoğunlaştırılması gerekir." ifadesini kullandı.
 
Güneydeki halka bölgenin düşmanlarını yok etmek için imkanlarını seferber etmeleri çağrısında bulunan Kansu, Türk işçileri kaçıranları "ajanlar" ve "haydutlar" olarak nitelendirdi.
 
Bu hayati önem taşıyan elektrik santrali projesinin tamamlanması ve güney bölgesi için birlik olmayı umduğunu dile getiren Kansu, işçilerin kaçırılması olayını "çirkin ve ahlaksız bir iş" olarak değerlendirdi.
 
Açıklamada, işçilerin Türk ve Güney Afrika vatandaşı oldukları ve Ubari Havalimanı'ndan Ubari Elektrik Santrali'ne geldikten sonra kaçırıldığı belirtilirken sayılarıyla ilgili bilgiye yer verilmedi.
 
image
 
Libya Elektrik Şirketi de kaçırılan işçilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
 
Henüz kim tarafından ya da ne için kaçırıldıklarının öğrenilemediğini ifade eden Kuki, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güvenlik güçlerinin kaçırılanların kurtarılması için çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.
 
Dünyanın büyükler listesindeki ENKA'nın Libya şantiyesi için çalışan 3'ü Türk biri Güney Afrikalı 4 kişi kaçırıldı.
 
İstanbul merkezli inşaat şirketi Enka’dan yapılan yazılı açıklamada "3 Kasım 2017 öğle saatlerinde, Libya’da, 2’si geçici görevle ülkede bulunan personelimiz olmak üzere 3 vatandaşımız, şantiye dışında seyahat halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmıştır” denildi.
 
Açıklamada, Enka’nın konuyu Türk ve Libya makamlarıyla yakın temas halinde, yakından takip ettiği belirtildi.
 
Türk işçilerin inşasında çalıştığı elektrik santralinin yer aldığı projeden sorumlu Libyalı enerji şirketi, olayı güvenlik birimlerine bildirdiklerini açıkladı. Şirket, kaçırılan işçilerin bir an önce serbest bırakılması için çağrıda bulundu.
 
Bir de Güney Afrikalı kaçırıldı
 
Daha önce AFP'ye konuşan Libyalı bir güvenlik yetkilisi, Enka için çalışan bir Türk mühendis ve iki teknisyen ile Alman şirketi Siemens'de görevli bir Alman mühendisin elektrik santrali ile Ubari Havalimanı arasında kaybolduğunu söylemişti.
 
Ancak Libyalı elektrik şirketi, dördüncü kişinin Alman değil, Güney Afrikalı olduğunu bildirdi. Bu kişinin de Enka için çalıştığı belirtildi.
 
Türk Dışişleri Bakanlığı, kaçırılma olayına ilişkin yerel makamlarla yakın temas halinde konuyu takip ediyor.
 
Olayın gerçekleştiği Ubari, başkent Trablus'un bin kilometre kadar güneyinde bulunuyor.
2011 yılında Libya'nın lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana ülkede istikrar sağlanamadı. Libya'nın birçok bölgesi silahlı milislerin denetiminde bulunuyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR