Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZEL OKULLAR SINAV KARARI ALDI
ÖZEL OKULLAR SINAV KARARI ALDI
Özel Okullar Derneği'nden yapılan açıklamada, "Bu yıl merkezi sınava tabi olacağız" denildi.
8 Kasım 2017, 14:00
 
 
Özel Okullar Derneği tarafından yapılan açıklamada bu yıl TEOG yerine gelen yeni merkezi sınava tabi olacaklarını duyurdu.
 
TEOG'un ardından yeni sistemi açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel okulların sınav konusunda kendi kararlarını verebileceğini belirtmişti. Özel Okullar Derneği'nden yapılan açıklamada, "Bu yıl merkezi sınava tabi olacağız" denildi.
 
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dağ, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Şu anda İstanbul'da bulunan 50 okulumuzla toplandık. Sayın bakanımızın açıklamasında özel okullar için özgürlük var. İster okullar sınav yapabilir, ister bakanlık sınavına katılabilir diye. Genel olarak vardığımız karar, özellikle bu sene yeni bir sisteme de girildiği için, öğrencilerimize yeni bir farklı sınav daha çıkarmamak adına bakanlığımızın yaptığı sınavı kullanmayı arzu ediyoruz. Bu noktada bunla ilgili 9 okulumuzdan bir komisyon oluşturduk. Komisyon teknik çalışmaları yapıyor, netleştirip bakanlığa ziyarete gidicez. Bakanlığın yaptığı sınavların sonuçlarını kullanarak bir yerleştirme sistemi yapmayı düşünüyoruz. Onay aldığımız takdirde bu yolda ilerleyeceğiz."dedi.
 
NEDEN BU KARARI ALDIK?
Dağ bakanlık sınavına katılma nedeni olarak, "Birkaç sebebi var. Öncelikle öğrencilerimizin bu sene yeni bir sistemle karşılaşmaları, sınav şeklinin değişmesi. Kafa karışıklığı yaratmamak, öğrenciye telaş getirmemek için bu yönde karar aldık. Bizim okullarımızı hedefleyen öğrencilerimiz de bu sınava katılabilir. Önümüzdeki sene bu özgürlüğümüz devam ettiği sürece ayrı bir sınav yapabilriz veya da yapmayız bu sistem çok sağlıklı da yürüyebilir. Ama şu an ki kararımız teknik konularda bi sıkıntı çıkmazsa bakanlığın sınavını kullanmak. Teknik açıdan bir sıkıntı yaşarsak ayrı sınav yapmayı düşünürüz."ifadesini kullandı
 
Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada, isteyen özel okulların kendi sınavlarını yapabileceklerini söylemişti.
 
YILLAR SONRA SINAV İMKANI
Yeni sistemle uzun yıllar sonra özel okullara kendi sınavını yapma imkanı verildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR