Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BODRUM'UN İLK CEMEVİ AÇILDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/31706/-bodrumun-ilk-cemevi-acildi

 

BODRUM'UN İLK CEMEVİ AÇILDI
 BODRUM'UN İLK CEMEVİ AÇILDI
Bodrum Cemevi, sevgi hoşgörü mesajları, alkışlar ve Anadolu ezgileri ile ibadete açıldı. Açılışa Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Eşref Doğan'ın "Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının sayesinde bugün burada bulunuyoruz dedi.
29 Kasım 2017, 20:56
 
Bodrum’da projesine 2013 yılında başlanan Bodrum Cemevi, sevgi, hoşgörü ve barış mesajlarının verildiği bir tören ile resmi olarak hizmete girdi.
 
Bodrum Cemevi inşaatının tamamlanması ve tefrişatının da yapılması ile Muharrem ayında aşure ve lokma dağıtımı ile hizmet vermeye başlamıştı.
 
Geçtiğimiz haftada ilk cenaze töreninin yapıldığı Bodrum Cemevi, böylelikle artık resmi olarak hizmet vermeye başlamış oldu. Bin 700 metrekare kapalı alana sahip Bodrum’un ilk Cemevi yaklaşık 1,5 milyon TL’ye mal oldu…
 
Açılışa Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Eşref Doğan’ın “Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının sayesinde bugün burada bulunuyoruz. Bize hem laik Cumhuriyet değerlerini hediye etmiştir hem de bize yaşama hakkını vermiştir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Cumhuriyet ile beraber Ebu Suud fetvaları, Kemal Paşazade’nin (İbni Kemal) fetvaları ki Yavuz Sultan Selim’in şeyhülislamıdır, Hamza Efendi’nin Alevi katliamına cevaz veren fetvaları, çok şükür ki kalkmıştır…” sözleri damgasını vurdu.
 
image
 
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Eşref Doğan, Cem Vakfı BodrumŞube Başkanı Cafer Doğan, CHP ilçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,  Konacık eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, BESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve yurttaşların katılımı ile gerçekleşti.
 
image
 
Bodrum Cem Evi Başkanından Belediye Başkanı Kocadon'a teşekkür ziyareti
 
Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Cem Vakfı Bodrum Şube Başkanı İşadamı Cafer Doğan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.
 
Cafer Doğan ziyaretinde uzun süredir devam eden Bodrum Cem Evi'nin inşaatının tamamlanıp hizmete girmesinde gösterdiği katkılarından dolayı Başkan Mehmet Kocadon teşekkür ederek plaket verdi.
 
Ziyaretinden dolayı Cafer Doğan'a teşekkür eden Başkan Kocadon "Türkiye'nin en medeni, en aydınlık insanlarının yaşadığı Bodrum'da, vatandaşlarımızın ve belediyemizin destekleri ile açılan Bodrum Cem Evi'nin hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 
 
2013 yılında temeli atılan Bodrum Konacık'ta bitirilen Cem Evi uzun yıllardır Bodrum'da beklenen bir projeydi.
 
Şeffaf Gazete.com