Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ZARRAB İÇİN YOK ARTIK DEDİRTEN SUÇLAMA Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/31736/zarrab-icin-yok-artik-dedirten-suclama

 

ZARRAB İÇİN YOK ARTIK DEDİRTEN SUÇLAMA
ZARRAB İÇİN YOK ARTIK DEDİRTEN SUÇLAMA
New York Times'dan Benjamin Weiser'in haberine göre Sarraf'ın Manhattan Cezaevi'nden eski hücre arkadaşı, Sarraf'a kendisine tecavüzde ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açtı
8 Aralık 2017, 12:31
 
 
ABD'de kara para aklama ve İran'a yönelik ABD ambargosunu delme suçlamalarıyla yürütülen davada itirafçı olan Rıza Sarraf hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.
 
New York Times'dan Benjamin Weiser'in haberine göre Sarraf'ın Manhattan Cezaevi'nden eski hücre arkadaşı, Sarraf'a kendisine tecavüzde ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açtı. Sarraf'ı tecavüzle suçlayan kişinin uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlanan Fouzi Jaber olduğu öğrenildi.
 
İddianameye yansıyan bilgilere göre; davacı mahkûm Fouzi Jaber 62 yaşında ve Fildişi Sahili vatandaşı. Geçen yıl Çek Cumhuriyeti’nde yakalanarak ABD’ye sınırdışı edildi. ABD basınına göre Lübnan asıllı Jaber, Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri’ne (FARC) silah ve uyuşturucu temin etme suçlamasıyla yakalanmıştı.
 
Habere göre dava 6 Aralık Çarşamba günü kayıtlara girdi.
 
Davacının avukatı Alexei Schacht, hapishane tarafından iddia üzerine soruşturma açıldığını ancak yeterli kanıt bulunamadığı için soruşturmanın kapatıldığını söyledi. Davacı tarafa göre tecavüz ve cinsel istismar olayı Kasım 2016 ile Mart 2017 arasında Manhattan Ceza İnfaz Merkezi'nde gerçekleşti. Avukat, zamanlamanın İran davasıyla denk düşmesini ise tesadüfi olarak niteledi.
 
Suç duyurusunda iki mahkumun cezaevinde arkadaş olduğu, Zarrab’ın bu kişiye isterse özel avukat tutmayı önerdiği ve Afrika’daki ailesine para gönderdiği savunuluyor.
 
Sarraf’ın avukatlarından Robert Anello suçlamayı reddederek ‘dehşet verici ve yanlış’ diye niteledi; “İnandırıcılıktan son derece uzak bir kaynaktan geliyor” dedi.