Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SOYAĞACI SORGULAMA ÇILGINLIĞI
SOYAĞACI SORGULAMA ÇILGINLIĞI
e-Devlet'in soyağacı uygulamasını 8 milyondan fazla kişinin kullandığı açıklandı. Buna göre Türkiye'de her 10 kişiden birisi soyağacını sorguladı.
16 Şubat 2018, 08:06
 
 
Yapılan düzenlemelerin ardından yeniden kullanıma açılan e-Devlet soyağacı uygulama sisteminde sorgulama sayısı açıklandı. Yeniden açılan uygulamada 8 milyon 141.756 kişinin sorgulama yaptığı aktarıldı.
 
Öte yandan soyağacındaki bazı ifadeleri eğlenceli bulan kullanıcılar, bunların ekran görüntülerini sosyal medyada paylaşıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre de bankalar, bu paylaşımların kişisel güvenliği tehlikeye attığını belirtiyor. Özellikle anne kızlık soyadını paylaşanlar, birçok işlemde kullanılan bu bilgi ile dolandırıcılara kapı aralıyor.
 
Soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medyada paylaşan vatandaşlar büyük tehlike altında. Birçok önemli kurumda büyük önem arz eden anne kızlık soyadının açık şekilde paylaşılması kötü niyetli kişilere davetiye çıkarıyor. Güvenliğiniz için soyağacı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.
 
SOY AĞACI ÖĞRENME SIRASI
 
Alt üst soy ağacı öğrenme talepleri sıraya konuluyor. Yani, e-Devlet alt üst soy ağacı bilgisi sorgulamak için günlük belirli bir kota açıldı, bu kota dolduğu takdirde vatandaşların soy ağacı sorgulama talepleri bir sonraki güne kaydırılıyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR