Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNİVERSİTELERİ DE BÖLDÜLER
ÜNİVERSİTELERİ DE BÖLDÜLER
Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan tasarının yasalaşmasıyla 13 köklü üniversite “kalabalık” oldukları gerekçesiyle bölündü.İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) bölünmesiyle “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa” adında yeni bir üniversite kuruldu.
17 Mayıs 2018, 21:47
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onayladı.Böylece çok sayıda köklü üniversitenin bölünerek küçük yeni üniversitelerin kurulması sağlanacak.
 
Erdoğan ayrıca Başkanlık Sistemine uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu"nu da onayladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu"nu, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanunu ve 20 yeni üniversite kurulmasını öngören torba kanunu onayladı.image
 
CHP, ‘YETKİ KANUNU’NU AYM'YE GÖTÜRÜYOR
CHP, uyum yasaları için çıkarılan yetki kanununun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı. 
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yetki kanununun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracaklarını açıkladı.
 
Twitter hesabından açıklama yapan Özel, “Recep Tayyip Erdoğan, anayasaya açıkça aykırı, muğlak ifadeler barındıran, yetki aşımına yol açabileceği endişelerimiz bulunan yetki kanununu onayladı. Yarın Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz. Bu durumda yarın kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız” ifadelerine yer verdi. 
 
HANGİ KANUNLAR ONAYLANDI?
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca bazı kanunları onayladı.
 
Erdoğan'ın onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği kanunlar şöyle:
 
"7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 7142 sayılı 6771 Sayılı Kanunla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Çeşitli Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Konusunda Yetki Kanunu, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun."
 
ÜNİVERSİTELER BÖLÜNÜYOR
 
Erdoğan'ın onayladığı kanunla, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kuruluyor. Aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümleri, yeni kurulacak üniversitelere bağlanıyor.
 
Kanunun gündeme gelmesinin ardından, bölünmesi planlanan üniversitelerdeki akademisyenler ve öğrenciler günler süren eylemler yapmıştı.
 
BAKANLAR KURULUNA KHK YETKİSİ VERİLDİ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemine uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu"nu da onayladı. Böylece, Bakanlar Kurulu'na KHK çıkarma yetkisi verilmiş oldu.
 
SEÇİM PAKETİ DE GEÇTİ
Erdoğan'ın onayladığı torba yasa içerisinde, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeler de yer alıyor.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR