Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AĞRI'DAN ŞEHİT HABERİ GELDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/mix/32516/agridan-sehit-haberi-geldi

 

AĞRI'DAN ŞEHİT HABERİ GELDİ
AĞRI'DAN ŞEHİT HABERİ GELDİ
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asteğmen ve 1 er şehit oldu.
20 Mayıs 2018, 16:37
 
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asteğmen ve 1 er şehit oldu.
 
Doğubayazıt ilçe merkezinden görev için İran hudut bölgesine giden askerlerin bulunduğu askeri aracın Ağrı Dağı kırsalından geçişi sırasında patlama meydana geldi.
 
Ağrı’da teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 2 askerden er Recep Yıldırım’ın ailesine acı haber ulaştı. 
 
Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Pınarbeyli köyünde yaşayan aile acı haberi sosyal medyada yapılan bir paylaşımdan öğrendi. Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan ile askeri yetkililer aileye taziye ziyaretinde bulundu. Duran Yıldırım ile Saliha Yıldırım çiftinin 3’ü kız 5 çocuğundan en küçüğü olan şehit Recep Yıldırım’ın 8 aylık asker olduğu öğrenildi. Acı haberi alan baba Yıldırım, metanetini korumaya çalıştı. 
 
Şehit Recep Yıldırım’ın cenazesi gece saatlerinde Ağrı’da yapılan törenin ardından memleketi Tokat’a gönderileceği, şehidin cenazesinin öğle namazını müteakiben köyünde defnedileceği öğrenildi. 
 
Ağrı'nın Doğuayazıt ilçesinde askeri aracın geçisi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Asteğmen Cengiz Uslu'nun (30) Muş'taki ailesine acı haber ulaştı.
 
Şehit asteğmen Cengiz Uslu'nun merkez Yeşilyurt Mahalesi'nde yaşayan ailesine acı haberi Vali Aziz Yıldırım ve askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan şehidin babası Hacı Kazım Uslu gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Gülistan Uslu'nun ise yıllar önce vefat ettiği belirtildi. Ailenin 9 çocuğundan biri olan Cengiz Uslu'nun şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti. Şehit evinin bulunduğu binaya Türk bayrakları asılırken, sağlık ekipleri de evin önünde hazır beklemeye başladı.
 
8 ay önce asteğmen olarak göreve başlayan oğlu Cengiz ile en son dün telefonla görüştüğünü söyleyen baba Hacı Kazım Uslu, "Bana bir mayın tarlasında temizlik çalışması yaptıklarını ve son safhaya geldiklerini söyledi. Ben de kendisini dikkatli ol diye uyardım" diye konuştu.
 
Şehit babasını yalnız bırakmayan Vali Aziz Yıldırım ise "Bu müberek ayda böyle bir acıyı bize yaşatanlar, bu bombanın getilmesine ve taşınmasına sebep olanları Allah kahretsin" dedi.
 
Bekar olan şehit astemen Cengiz Uslu'nun yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.